Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PEDIJATRICA ODGOVARA: Moja beba ne prihvaća kašice, što da radim?

Mama je zabrinuta jer njezina bebica od 5 mjeseci ne želi ništa osim bočice. Evo što je odgovorila pedijatrica Giovana Armano

 beba jede na bočicu Izvor: Shutterstock

Pitanje:Moja je bebica stara 5 mjeseci, ima 8.200 g, a počeli smo s kašicama, povrtne i voćne kašice. No ona to sve odbija. Samo pije mlijeko, znači na flasicu. Muči me i to što ne želi na trbuh. Počne plakati već nakon 5 minuta. Ne okreće se ni lijevo ni desno kad je stavim na stranu. Muče je i zubići. Trebala bih savjet što da radim kad odbija kašice?

Mama M.  

Odgovor: Ne trebate još forsirati nadohranu s obzirom na dob - 5 mjeseci, ali sa 6 treba pomalo krenuti s kašicama, po nekoliko žličica. To neće biti kompletan obrok pa dodajte nakon toga mlijeko, da beba ne bude gladna. Nadohranu uvodite postupno, budite strpljivi, pokušajte s različitim okusima pa će sigurno nešto prihvatiti. Beba je sasvim lijepo dobila na težini do sada.

Također, stimulirajte motoriku bebe, stavljajte je na trbuščić preko dana, potičite okretanje, možete s interneta skinuti vježbice za dob bebe od 5 mjeseci pa pokušajte vježbati. Ako to ne bude išlo, javite se svom pedijatru.

Prim. mr. sc.Giovana Armano, dr. med , specijalista pedijatar

Možda će vas zanimati

Najnovije

Najpopularnije