Milijarder Elon Musk ima jedanestero djece s tri različite žene, a ovo su pravila koja slijedi u odgoje svoje djece.

1. Učenje putem interneta

Njegov pristup obrazovanju vrlo je nekonvencionalan. U jednom od intervjua rekao je kako vjeruje da su njegova djeca na internetu naučila više nego bilo gdje drugdje. "Mislim da su se moja djeca uglavnom školovala na YouTubeu i Redditu." Naravno da su imali nastavu u školi, ali sudeći po vremenu koje provode na internetu, mislim da odatle dolazi većina njihovog znanja “, rekao je.

Musk je otvoreni kritičar tradicionalnog obrazovanja. Svojedobno je izjavio da je fakultet samo hrpa dosadnih domaćih zadaća, a poznato je i da od kandidata za posao u Tesli ne traži fakultetsku diplomu. “Mislim da su fakulteti mjesta gdje se ljudi zabavljaju i pokazuju da mogu obaviti neke zadatke, ali sigurno nisu mjesta gdje nešto uče”, rekao je Musk na konferenciji 2020.

2. Više knjiga, manje video igrica

Elonova ljubav prema videoigrama iz djetinjstva pomogla mu je da razvije strast prema programiranju, što mu je dobro poslužilo u karijeri. Ne čudi da su i njegova djeca veliki entuzijasti za ovaj oblik zabave. Iako izvršni direktor Tesle dopušta svojoj djeci da biraju svoje hobije, on ima jedno strogo pravilo kada su u pitanju video igre.

Musk je u intervjuu rekao kako bi njegova djeca trebala provoditi dvostruko više vremena čitajući knjige nego igrajući videoigre. Na taj način im ne ograničava vrijeme koje provode igrajući video igre, ali se ipak brine da istovremeno rade i druge stvari. Elon kaže da je ovo pravilo smislio kako bi izbjegao stvaranje ovisnosti o raznim elektroničkim uređajima kod svoje djece.

3. Teška iskustva su važna za uspjeh

Elon Musk vjeruje da se njegova djeca moraju suočiti s poteškoćama kako bi postala uspješna. To je lako zaboraviti s obzirom na njegov trenutni status, ali milijarder se tijekom djetinjstva suočavao s brojnim izazovima. U školi su ga maltretirali do svoje petnaeste godine, a sa sedamnaest se iz rodne Južne Afrike preselio u Kanadu bez podrške roditelja.

Iako to razdoblje u svom životu opisuje kao teško, Musk vjeruje da je zahvaljujući lekcijama koje je tada naučio on danas ono što jest. Zbog toga ne želi da njegova djeca tijekom odrastanja ne dožive barem neka razočaranja i osobne poraze jer se jedino tako mogu pripremiti za život.

4. Zdrava prehrana

Musk potiče zdravu prehranu i zdrav život u svom kućanstvu. Dadilja koja je nekoć čuvala njegove trojke otkrila je u videu na TikToku da su milijarderova djeca jako zdrava. "Ta su djeca tako mala, ali već brinu o svom zdravlju poput odraslih." Očekivala sam da će htjeti brzu hranu ili drugu nezdravu hranu, međutim, uvijek su predlagali da jedemo zdravu hranu za večeru ", rekla je. Dadilja je otkrila i da su djeca bila jako dobro odgojena pa pretpostavlja da je u Muskovoj obitelji važan i bonton.

5. Uloge majke i oca su podijeljene

Godine 2020. Musk je otkrio da ne igra veliku ulogu u odgoju svoje djece dok su vrlo mala. Na rođenju sina rekao je: "Trenutno ne mogu puno učiniti. Grimes ima puno veću ulogu od mene. Kad beba poraste, bit će više posla za mene. " Potom je rekao da je u slučaju svoje druge djece u prvim fazama razvoja prepustio brigu o njima majkama i dadiljama, a tek kasnije se aktivno uključio u njihov odgoj.

Izvor: Stil