Otkako su ranim 2000-ih godina glumica Gwyneth Paltrow i njezin tadašnji suprug, Chris Martin iz Coldplaya, svoju, sada 19-godišnju prvu kćer, zakonski nazvali Apple (u prijevodu jabuka), slavne osobe poznate su po odabiru nekonvencionalnih i ponekad potpuno neobičnih imena za svoju djecu.

Razumljivo je da mnogi žele da im dijete nosi ime s nekim posebnim značenjem, da zvuči lijepo i zanimljivo, ali nekima se, u želji da budu originalni, događa da odu u krajnosti. Tako odaberu ime koje često nije ni riječ, pa ni nadimak nego nešto što nitko nikad ne bi koristio za ime djetetu koje će s tim imenom morati živjeti cijeli život.

Neka neobična imena beba slavnih su slatka, ali neka su pomalo bizarna. Tako je nekolicina slavnih osoba zapravo kasnije ipak malo razmislila o službenom imenu te na kraju legalno promijenila imena svoje djece.

Ovo su neke slavne osobe koje su priznale da su promijenile ime svom djetetu.

Amy Schumer

Uvijek vrlo otvorena osoba, komičarka Amy Schumer nedavno je priznala da je svom sinu promijenila ime kad je imao gotovo godinu dana. Sa suprugom Chrisom Fischerom dobila je prvo dijete u svibnju 2019., a nazvala ga je Gene Attell Fischer. Nema ništa strašno čudno u vezi s imenom, ali par je kasnije shvatio da kada se izgovore zajedno, ime i srednje ime njihova sina zvuče kao "genitalno". To je dobar razlog za promjenu imena, pa je bebino srednje ime sadaDavid.

Grimes & Elon Musk

Pjevačica Grimes i njezin bivši dečko milijarder, Elon Musk, dobili su svoje prvo dijete u proljeće 2020. i nazvali su ga nečim nedokučivim što se ne može ni izgovoriti. Ime dječaka je X Æ A-12 , ali bili su prisiljeni promijeniti ga zakonski jer je izvorna riječ sadržavala neengleske znakove, kao i brojeve. Ime njihova sina sada je X AE-XII. "X, nepoznata varijabla. Æ, moj vilenjački način sricanja Ai (ljubav i/ili umjetna inteligencija), A-12 = preteča SR-17 (naš omiljeni zrakoplov). Bez oružja, bez obrane, samo brzina. Sjajan u borbi , ali nenasilan + (A = Arhanđel, moja omiljena pjesma) (metalni štakor)", objasnila je Grimes putem Twittera.

Kylie Jenner

Nekoliko mjeseci nakon što je Kylie Jenner rodila svoje drugo dijete, dječaka, izgleda da mu je promijenila ime. Kylie i njezin bivši dečko Travis Scott svom su sinu dali ime Wolf Jaques Webster, no čini se da su se predomislili. Kasnije su mu promijenili ime u Aire Webster.

Caterina Scorsone

Kada je zvijezda serije Uvod u anatomiju, Caterina Scorsone, objavila rođenje svog trećeg djeteta, objavila je da se djevojčica zove Arwen. Arwen je ime koje je smislio pisac Tolkien za trilogiju Gospodar prstenova i znači "kraljevska djevojka".

Otprilike tri mjeseca kasnije, Caterina je u drugoj objavi na Instagramu potvrdila da su bebu zapravo odlučili nazvati Lucinda, što je prvotno trebalo biti njezino srednje ime. Zovu je skraćeno Lucky.