Očekujući prinovu u obitelji, mnogi budući roditeljikreću s kupnjom opreme za bebu prije poroda. Ne znajući što im sve treba, često potroše i daleko više novca nego što su planirali. U slatkome iščekivanju, sve što je namijenjeno za bebe, smatrate potrebnim. No, zapravo, nije tako. Za prve dane s novorođenčetom, potrebno vam je samo nužno, ono bez čega ne možete.

shutterstock_25041283.jpg
Shutterstock 

Mnogi su roditelji potvrdili kako im je za prvih mjesec dana s bebom bilo potrebno samo pet stvari, i njih trebate staviti na popis.

1. Pelene i maramice su nešto bez čega jednostavno ne možete.
2.Odjeća u kojoj ćete bebu donijeti iz rodilišta i desetak bodića za presvlačenje kod kuće, kao i nekoliko hlačica sa stopalicama.
3. Autosjedalica koja će vam biti potrebna da dijete dovezete iz bolnice.
4. Bočice i adaptirano mlijeko ili grudnjak za dojenje, ovisno o tome na koji način planirate hraniti bebu. Ako planirate dojiti, izaberite kvalitetan grudnjak kako biste imale dobru potporu.
5.Izdajalica je važna u svakom slučaju, posebno ako dojite.
6.Krevetić je važan jer beba u prvim danima uglavnom spava, a najsigurnije je da spava u svome krevetiću, na ravnoj i čvrstoj podlozi, bez dodatnih dekica, plišanaca i jastuka, naravno, na leđima.

Ovo su stvari koje će vam sigurno biti potrebne prvog dana s bebom kod kuće, a sve ostalo možete dodatno dokupiti, ili ćete dobiti na poklon. Nažalost, stvari za bebe su prilično skupe pa kupnju treba planirati prema onome što je zaista važno i korisno.