Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IZBJEGNITE NEUGODNE SITUACIJE KADA IZAĐETE: Što sve staviti u torbi za bebu, a pritom ne pretjerati?

Autor Jelena Pervan

Sa stvarima u ruksaku za bebu ne treba pretjerivati, ali osnovna oprema je nužna da biste izbjegli neugodna iznenađenja.

 Beba u kafiću.jpg Izvor: Shutterstock

Neki roditelji ne mogu zamisliti izlazak iz kuće bez kvalitetnog ruksaka ili torbe za presvlačenje beba dok drugi stvari nose u svojim torbama ili kolicima i to im je sasvim u redu. Koji god način odabrali, jedno je sigurno, bebina osnovna oprema treba ići s vama kako biste izbjegli neugodne situacije u izlascima. Što se sve treba naći u bebinom ruksaku?

Pelene i presvlaka

Male bebe pune pelenu od 10 do 12 puta dnevno dok nešto starije bebe trebaju presvlačenje šest do osam puta u danu pa gdje god da se uputite, sa sobom uvijek imajte dovoljno čistih pelena.

Uz to će vam zatrebati i podloga za presvlačenje, vlažne maramice, krema za guzu i plastična vrećica za slučaj da nemate gdje baciti pelene i maramice.
Svakako u torbi imajte i barem dvije potpune presvlake za slučaj da beba jako zaprlja odjeću povraćanjem ili stolicom.

Mlijeko i oprema

Ako dojite i mlijeko vam često curi za vrijeme dojenja, svakako ponesite i čiste jastučiće za grudi, jednu laganu maramu ili tetra pelenu ako vam je ugodnije dojiti pokrivena, a poslužit će i ako se beba podrigne ili povrati.

Ako beba pije adaptirano mlijeko, pripremite barem dvije bočice, dostatnu količinu formule te toplu vodu u termosici, ako nećete moći nabaviti toplu vodu negdje drugdje, npr. u kafiću.

Ako ste formulu pripremili kod kuće, imajte u vidu da ne smije stajati dulje od dva sata na sobnoj temperaturi te otprilike četiri sata u ledenoj vrećici.

 torba za bebe.jpg Izvor: Shutterstock

Hrana za starije dijete

Ako je vaša beba počela jesti kašice ili hranu u komadima, svakako joj pripremite i hranu za izlazak. Doma pripremite kašicu ili spakirajte hranu koju jede, po mogućnosti u vrećicu koja hladi. Ponesite i dodatnu vrećicu za prljavu žličicu, ostatke hrane i posudice.

Nešto za zabavu

U torbi uvijek imajte neku šuškalicu ili slikovnicu (mekanu ili kartonsku) za bebu. Igranje potiče djetetov razvoj pa druženja na otvorenom možete iskoristiti za povezivanje uz igru. Redovito čistite igračke koje držite u ruksaku i svako toliko ih mijenjajte kako vama i djetetu ne bi dosadile.

Stvari za mamu i tatu

Ako nosite ruksak za bebu, možda vam se neće dati nositi još jednu torbu za vas pa se pobrinite da spakirate sve što vam treba, od ključeva, novčanika i mobitela do neke knjige za vrijeme bebinog spavanja. Ako dojite, ne zaboravite ponijeti i neko suho voće ili orašaste plodove te bocu vode, za slučaj da ogladnite.

Možda će vas zanimati

Najnovije