Učenje djece stranom jeziku ima brojne benefite za njihov razvoj, a istraživanje objavljeno u časopisu Developmental Science otkriva da čak i bebe stare tek šest mjeseci mogu imati dobrobiti od izloženosti drugom jeziku kod kuće

Bebe mogu predvidjeti situacije

Istraživači su bebama projektorom pokazivali seriju slika u različitim pozicijama. Snimani su im pokreti očiju kako bi se zaključilo na čemu je bebama bio fokus.

Pola beba koje su sudjelovale dolaze iz bilingvalne obitelji, a pola iz obitelji u kojoj se govori samo jedan jezik. Rezultati su pokazali da sve bebe, neovisno o jeziku koji se govori u njihovoj obitelji, mogu predvidjeti kada će se neke slike pojaviti nakon prethodnih. To je potvrdilo da bebe stare šest mjeseci mogu prepoznati ponavljajući uzorak i predvidjeti što će se dogoditi sljedeće. 

Bebe izložene drugom jeziku, bolje se adaptiraju na novo

U drugom dijelu eksperimenta, ponovljene su iste radnje, uz jednu važnu razliku. Istraživači su izmijenili redoslijed slika na pola eksperimenta. Primijetili su da se bebe koje su odgajane u dvojezičnim obiteljima brže adaptiraju na novi uzorak i bolje predvide sljedeću sliku, od beba odgajanim u jednojezičnim obiteljima.

Zaključili su da razlika jednojezične i dvojezične djece kasnije u životu nije u samom jeziku već u pažnji koju koriste fokusirajući se na jezik.Razvoj pažnje odvija se drugačije u dvojezičnih beba, a to je vještina koja će im znatno koristiti u odrastanju.