Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOVOLJNA SU 4 POKRETA I 5 SEKUNDI: Pedijatar pokazao kako umiriti uplakanu bebu

Autor Sanja Matasić

Tijekom svog dugogodišnjega rada s roditeljima i njihovim bebama, pedijatar otkrio magičnu tehniku umirivanja uplakane bebe, a evo i zašto ova tehnika uspijeva kod 4 od 5 djece

 kako umiriti beu.jpg Izvor: YouTube screenshot

Bebe u dobi do 3 mjeseca života doslovno je nemoguće razumjeti, pogotovo kada počnu neutješno plakati, a priznajte, to se često dogodi iznenada. Kako beba postaje uznemirenija, tako ju je teže umiriti. Kao da neki njezini unutarnji senzori postaju 'prenadraženi', a svaki je vaš pokret samo još više uznemiruje.

Robert Hamilton, kalifornijski pedijatar, već desetljećima radi s roditeljima i njihovim bebama. Kako je tijekom pregledavanja i cijepljenja novorođenčadi često dolazi u situaciju da svojim 'zahvatima' uznemiri bebe, s vremenom je otkrio brzu i jednostavnu tehniku kako ih može umiriti te nastaviti s daljnjim pregledom.

O čemu se zapravo radi? Ova je tehnika doista magična, a to su i na raznim forumima potvrdili roditelji koji su je isprobali. Zapravo, riječ je o kombinaciji iskustva koje je novorođenčetu poznato, a to je položaj tijela i gibanje kao u maternici, i iskustva koje mu je posve novo.

Dolazi do toga da novorođenče isprva, zbog poznatoga iskustava, osjeti sigurnost, a nepoznato iskustvo ga stavlja u situaciju 'čuđenja' i proučavanja pa prestaje plakati. U staro iskustvo ulaze prva tri položaja njegova tijela, a novo je iskustvo čarobni kut od 45 stupnjeva u kojem ga nastavljate ljuljuškati. Evo kako to izgleda u praksi:

1. Prekrižite bebine ruke na prsima.

 kako umiriti bebu Izvor: YouTube screenshot

  2. Nakon što bebi sklopite ruke, nježno ih obuhvatite svojom rukom.

 kako umiriti bebu Izvor: YouTube screenshot

 3. Dominantnom rukom nježno uhvatite pelenu.

 kako umiriti bebu Izvor: YouTube screenshot

4. Ljuljuškajte bebu gore-dolje pod kutom od 45 stupnjeva, ili je nježno rotirajte prvo u jednu, a potom u drugu stranu.

A možete pogledati i cijeli video pedijatra Hamiltona. Sretno!

Možda će vas zanimati

Najnovije