U dobi od 3 mjeseca dojenčad se još budi na noćno hranjenje, a razmak između obroka je, ako ste sretnici, oko 3 sata. Stoga i ne čudi što su roditelji, koji su vidjeli objavu 19-godišnje mame Tatiane, poželjeli znati kojim je to trikovima uspjela ‘nagovoriti’ svoju bebicu da se uspava sama, da prespava cijelu noć i da joj razmak između obroka bude 4 do 5 sati.

Moja kći ima samo tri mjeseca i jede svakih četiri do pet sati, u krevet je stavljam u 22 sata i cijelu noć spava u svom krevetiću. Budi se ujutro u 7 i jednom u danu odspava dva do četiri sata’, rekla je Tatiana.

Da odmah razjasnimo, Tatiana svoju bebu hrani na bočicu, a samim time može se objasniti kako beba traži mlijeko u tako dugačkim vremenskim razmacima. Kod dojenih beba ipak je to malo teže izvedivo.

@bussdowntatertot Reply to @losingitoverhere #momhacks#babyhacks#teenmom#teenmoms#girlmom#babygirl#foryoupage#fyp♬ original sound - Tatiana

Mama se izjasnila da nije slušala liječnike koji su je savjetovali da bebu budi na hranjenje svaka dva sata nakon što je došla iz rodilišta. Ona bi je pustila da spava i davala joj bočicu kadgod bi se probudila i pokazala znakove gladi.

‘Nikada je nisam izgladnjivala, hranila sam je kad god bi bila gladna. Samo kad se uznemiri, prvo provjerim jesu li zadovoljene sve njezine ostale potrebe, a ne nudim joj bočicu kao prvo rješenje’, napomenula je.

Potom je objasnila da tijekom dana često stavlja bebicu na trbuh, razgovara s njom, a za dnevnog spavanja pušta je da spava u osvijetljenoj prostoriji, uza sve popratne zvukove.

Nasuprot tomu, noću beba spava u potpunom mraku i tišini, a svaku večer oko 7 sati stavlja joj difuzor s eteričnim uljem lavande pa ona i po mirisu prepoznaje da joj je vrijeme za spavanje.