Pelene su jedna od osnovnih stvari koje su vam potrebne u kući kada imate bebu. Danas ih ima toliko da se vjerojatno pitate kako odabrati najbolju za svoju bebu.

Kako bismo vam olakšali dilemu, izdvajamo kriterije koji vam mogu pomoći da donesete pravu odluku.

1. Koliko dobro upijaju

Svrha pelena je upijanje onoga što beba izbaci, stoga je upijanje najvažnija stavka na koju treba obratiti pozornost. Sigurno ne želite mijenjati svu odjeću svoje bebe svaki put kad piški, pa se zapitajte koje pelene najbolje upijaju.

2. Od kojeg su materijala napravljene

Pazite da pelene koje oblačite bebi budu od što prirodnijih materijala jer će one biti u doticaju s kožom vašeg mališana svaki dan i cijeli dan. Dječja koža je vrlo nježna, stoga su oštri materijali posljednja stvar koju želite. Također, prirodni materijali za pelene smanjit će mogućnost pojave pelenskog osipa.

platnene pelene

3. Koliko su pelene rastezljive

Dobro pogledajte kako bebi stoje pelene, ima li nabora ili vam se čini neudobnom. Ako joj ne pristaju, odaberite rastezljivije koje će se bolje prilagoditi bebinom tijelu i pokretima.

4. Obratite pozornost na veličinu

Nemojte gomilati previše pelena u istoj veličini, barem u početku. Bebe brzo rastu, što znači da ćete morati mijenjati veličinu pelena u skladu s rastom bebe. Mnogi roditelji prerano prijeđu na veću veličinu pelena, što je pogreška jer urin može iscuriti iz prevelikih pelena jednako lako kao i iz onih premalih za bebu. Tek kada bebi pelena postane pretijesna, odaberite veću veličinu.

Izvor: Yumama