Savjetujem da na cijeli proces gledate kao na novu zabavnu aktivnost s puno igre. A samo odvikavanje od pelena je popratna pojava te zabave. Naime, gledajući na taj način cijeli proces, mičete stres koji može otežati cijelu stvar. Jer kad dijete osjeti vašu nervozu i nemir, ono postaje nesigurno i nemirno te se može dogoditi da odbije koristiti tutu. Ono tada smatra da nešto nije uredu s tutom i da je najbolje da je ni ne koristi. Međutim, sve to možete zaobići.

Prvo provjerite sami sa sobom jeste li vi spremni krenuti u tu avanturu. Pratite dijete i njegove signale. To će vam dati najbolju informaciju je li i ono spremno. Uključite dijete u odabir tute i gaćica. Prije konkretne primjene tute, neka se upozna s njom (plišanci je koriste, dijete se s njom igra…). Budite uporni i strpljivi. A to znači stavljanje djeteta na tutu nakon svakog obroka, nakon svakog pijenja tekućine, prije svakog spavanja i nakon svakog spavanja, prije svakog odlaska van, kad god vi osjetite da bi bilo dobro dijete staviti na tutu. Isto tako treba reći da nekada djeci treba podosta vremena da uopće shvate što se od njih traži. Ako pak vidite da kroz nekih tjedan dana nije došlo do pomaka, prestanite s odvikavanjem. Nakon nekih mjesec dana probajte ponovo. Obično tada ide sve vrlo brzo jer je dijete u međuvremenu shvatilo što se od njega traži te se upoznalo sa tutom i izgubilo strah od njezinog korištenja. I na kraju ne zaboravite, neka mjesto na kojoj je tuta bude zabavno.

shutterstock_301503002.jpg
Shutterstock Prije konkretne primjene tute ili wc školjke neka se dijete upozna s njom

Želite brzo i jednostavno odviknuti dijete od pelene? Niste sigurni da li je dobro to što radite u procesu odvikavanja? Vaša beba nije još napunila godinu dana i vi ju želite odvikavati od pelene, ali vam svi savjetuju da je prerano... Što učiniti?

Uz certificiranu edukatoricu međunarodno priznatog programa The Happiest Baby, Ivu Brčić, saznat ćete kako u samo 10 dana odviknuti dijete od pelena i naučiti ga na tutu bez suza i ispada bijesa.

Poslušajte edukaciju Odvikavanje od pelena i naučite:

  • brzo i jednostavno odviknuti dijete već sa 6 mjeseci starosti od pelena
  • kako brzo i učinkovito odviknuti dijete od pelena
  • kako znati da je dijete spremno na odvikavanje
  • kada krenuti u odvikavanje od pelena
  • dječji jezik (jezik razumljiv maloj djeci) i njegova primjena kod odbijanja tute
  • kako kroz igru privoliti dijete na upotrebu tute
  • kada skinuti noćnu pelenu
  • što kada se ide na put i odvikava od pelene

Vrijeme održavanja: kada vama to odgovara. Po prijavi, polaznici će dobiti link koji će im omogućiti gledanje edukacije.

Cijena webinara: 26 eura po osobi

Za sve informacije se javiti na email najsretnijabeba@gmail.com

shutterstock_2098612009.jpg
Shutterstock Djeci nekad treba podosta vremena da uopće shvate što se od njih traži

O Ivi Brčić, mag.soc/phil., praktičar terapijskih vještina i tehnika Instituta D.O.M. i europske krovne udruge za dječju i adolescentnu psihoterapiju ,The Happiest Baby edukatorici:

Iva Brčić je mama dvanaestogodišnjaka na kojem je isprobala sve tehnike dr. Karpa i kada je vidjela kako odlično funkcioniraju, odlučila je pomoći i drugim roditeljima. Iva kroz svoj rad pomaže roditeljima i pruža im podršku. Već godinama provodi edukaciju roditelja o odgoju i o nenasilnoj komunikaciji s djecom, te s djecom provodi radionice Reci NE bullyingu koje im pomažu u socijalizaciji i razvoju emocionalne inteligencije. Surađuje s fakultetima, vrtićima i školama gdje održava radionice na temu odgoja, prevencije obiteljskog i međuvršnjačkog nasilja, utjecaja medija. Iva je i stručna suradnica Abecede roditeljstva.