Sastojci:

  • Argeta pureća pašteta: 190 g
  • papar
  • maslinovo ulje
  • nasjeckani origano: 1 žličica
  • svježi peršin: 1 žličica
  • češnjak: 1 režanj
  • luk: 50 g
  • šampinjoni: 600 g
  • sol
  • sirni namaz ili pasirana skuta: 40 g
  • naribani parmezan: 50 g

Priprema:

Očistite luk te ga narežite i popržite na maslinovu ulju, dodajte očišćeni i nasjeckani češnjak, ohladite i umiješajte u paštetu. Dodajte sirni namaz, peršin, origano, papar i po želji sol. Šampinjone očistite, uklonite stapke te klobuke položite gornjom stranom na tavu. Šampinjone posolite i popaprite te otvore napunite pripremljenim nadjevom, pospite naribanim parmezanom i 20 minuta pecite u pećnici na 180 oC. Poslužite kao toplo predjelo na radiču narezanom na rezance, začinite s nekoliko kapi maslinova ulja i balzamičnog octa.