Dolazi Božić i vrijeme je da polako počnemo razmišljati o popisu keksića koji će se tih blagdanskih dana pronaći u kutijama za kolače. Naravno, medenjaci su mnogima najdraži jer ima jednostavnih i brzih recepata i mogu dugo stajati, potom dolaze vanilin kiflice ili kiflice s orasima, keksići s pekmezom, a slobodno uvrstite i raspucane keksiće s čokoladom.
Priprema nije komplicirana, i oni dugo zadržavaju svježinu, i uz to, preukusni su.
Sastojci
- 200 g tamne čokolade
- 50 g maslaca
- 200 g mekog brašna
- pola žličice praška za pecivo
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 1 vanilIN šećer
- prstohvat soli
- po želji malo naribanu koricu naranče
- šećer u prahu za valjanje keksi
Priprema
Rastopite čokoladu i maslac na pari, maknite sa strane i ostavite da se prohladi.
Izmiješajte brašno i prašak za pecivo. Mikserom umutite jaja i šećere do pjenaste strukture te umiješajte prohlađenu čokoladu. U istu smjesu u nekoliko puta dodajte brašno, lagano miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Posudu pokrijte prozirnom folijom i ostavite ju hladnjaku na 2 sata, a može i preko noći.
Prije pečenja ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Podlogu za pečenje obložite papirom za pečenje. Kekse oblikujete tako da žlicom vadite malo smjese koju ćete rukama oblikovati u kuglicu. Svaku kuglicu uvaljajte u šećer u prahu. Pripazite na razmak između posloženih keksića. Pecite ih 11 minuta.
Treba li u bebinu hranu dodavati sol i šećer? Pedijatrica savjetuje što kad beba odbija namirnice
Dr. Rajović otkrio koji su školski predmeti najvažniji za djecu: Razvoj potiče i aktivnost koje se mnogi srame
Evo što trebate znati ako vaše dijete želi obojiti kosu
15 fotografija slavnih roditelja koji ljube svoju djecu u usta
Oprez, roditelji! Ovo su teške posljedice djece koja se osjećaju kao 'gubitnički brat ili sestra'