Ove zabavne uskršnje kolače izvrsno je raditi s djecom tijekom blagdana ili kao poklon prijateljima. Ukusni kolačići s limunom preliveni su ukusnom kremom od limuna i maslaca, a za ukrašavanje koristite marshmallow i osušeni kokos. Iako izgledaju komplicirano, vrijeme pripreme je manje od pola sata, a i pećnica završi svoj posao za 30 minuta. 

Sastojci:

200 g neslanog maslaca, omekšanog
200 g šećera u prahu
1 limun, samo sitno naribana kora
3 velika jaja
200 g običnog brašna
2 žlice praška za pecivo
prstohvat soli
3 žlice mlijeka

Za kremu od maslaca:
200 g neslanog maslaca, omekšanog
1 limun, samo sitno naribana kora
320 g šećera u prahu
2 žlice svježeg limunova soka

Za preljev:
150 osušenog kokosa
12 velikih marshmallowa
kuglice od čokolade, za oči (po želji)
ružičasti žele bomboni, za nosove (ako želite)

Kako ih pripremiti?

Zagrijte pećnicu na 180C/160C. Potreban vam je kalup za kolače s 12 rupa, koji ćete obložiti papirnatim košaricama ili kalupi za 12 muffina.

Mikserom miješajte maslac, šećer i limunovu koricu 3 do 5 minuta dok ne postanu vrlo svijetli i pahuljasti. Dodajte jedno po jedno jaje i svako dobro umutite u smjesu.

U zasebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Ulijte ovo u smjesu s maslacem i miješajte na slabijoj brzini dok smjesa ne postane glatka, a onda dodajte mlijeko. Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalupe za kolače. Ne morate poravnavati površine kolačića i pecite 20 do 25 minuta dok ne porumene i dobro narastu. Kolačiće izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade.

Da biste napravili kremu od maslaca, mikserom miješajte maslac i koricu limuna 3 do 4 minute dok maslac ne postane blijed i kremast. Prosijte šećer u prahu i tucite na srednjoj-velikoj brzini 5 minuta, dok krema od maslaca ne postane gusta i pahuljasta. Ulijte limunov sok i tucite još nekoliko sekundi da se sjedini.

Suhi kokos stavite u plitku zdjelu ili tanjur. Žlicom stavite malo kreme od maslaca na svaki kolačić, a zatim ih umočite u kokos, pazeći da je kolač potpuno prekriven. Da biste napravili zečje uši, škarama prerežite marshmallow na pola dijagonalno. Strane marshmallowa, koje ste izrezali, umočite u osušeni kokos i stavite ih na kolače, jedan pored drugog, tako da izgledaju kao zečje uši. Upotrijebite kuglice od čokolade i komadiće želea za oblikovanje očiju i nosa.
Dobar tek!

A za malu varijantu na temu, pogledajte ovaj video!