Dvogodišnja razlika u dobi između braće i sestara vrlo je uobičajena. Kad dijete navrši godinu dana, prohoda i progovori, a vi kao roditelj osjećate da ste se snašli, čini se da je pravo vrijeme za još jedno dijete.  A i mala dobna razlika idealna je jer će djeca odrastati zajedno kao prijatelji, mogu biti u istom društvu i izlaziti zajedno. No jedna mama na TikToku se osvrnula na jednu negativnu stranu kad imate bebu uz jako malo dijete u kući.

"Zovem se Brianna, majka sam dvoje djece s dvogodišnjom razlikom i reći ću vam ono što vam nitko ne govori o ovoj dobnoj razlici", započinje Brianna Wiscount u svom videu.

"Niti jedna duša me nije upozorila na ovo i nijedna duša nije pričala o tome ovdje koliko sam ja vidjela. Zaista osjećam da je ova aplikacija puna neke toksične pozitivnosti kada je u pitanju ova razlika u godinama. Zato ću biti malo realna s vama".

Nastavila je: "Ako ste jedna od jadnih duša koje uskoro ulaze u roditeljstvo s ovom dobnom razliku, samo znajte da ćete se svaki dan uvijek iznova suočavati s neposrednom opasnošću. Iznova i iznova. Bit ćete pod velikim stresom. I to je isključivo zato što morate održati svoju djecu na životu i morate spriječiti svoje starije dijete da povrijedi vaše dijete, iako sve što ono želi je pomoći, ali njihov oblik pomaganja je jednostavno opasan."

Daje primjer kako će njezina starija kći staviti prekrivač preko lica svog malog brata, bez loše namjere, ali očito, to može biti vrlo opasno. Također priznaje da njezina mala kći zna biti malo gruba prema mlađem bratu.

"Dakle, onda moram objasniti svojoj kćeri, znaš, kao, moraš biti nježna. Moraš biti nježna, zar ne? Radimo nježne dodire, nježne dodire, i ja je pozitivno ohrabrujem kada radi te stvari. A onda će proći 10 sekundi i ona će to ponoviti. I jednostavno je moram pogledati kao... Upravo smo razgovarali o ovome. Upravo smo razgovarali o ovome. Pričali smo o nježnim dodirima, a ti i dalje ne radiš nježne dodire. I onda je pokušavam pustiti da mi pomogne, zar ne?", objasnila je.

Čula je da je koristan način da se braća i sestre prilagode novoj bebi uključiti ih u pomoć oko bebe. Ova mama kaže da ovo nije dobra ideja, posebno s njezinim djetetom.

"Kako uključiti malo dijete kad je samo nesmotreno? Neki dan je trčala okolo s metlom, zar ne? Mislila sam da će mi pomoći pomesti jer čistila terasu. Ne, ona trči do mog sina koji se hladi na svojoj maloj podlozi za trbuščić i počinje se ponašati kao da će ga zaljuljati. Zamahne na njega. Samo...to je svaki dan. To je svaki dan. Muž i ja nismo dobro. Nismo dobro. Djeca nam nekako jesu, a mi nismo", kaže u šali.

Nekoliko roditelja komentiralo je njezin viralni video, suosjećajući s izazovima dvogodišnje razlike u godinama.

"Skoro točno dvije godine razlike. Najmlađi ima 11 tjedana. U ROVOVIMA smo", rekla je jedna mama.

Druga je napisala: "Okrenula sam se 30 sekundi i moje dijete je provuklo bebinu glavu kroz sredinu vješalice."

"U rovovima sam. Najteže je što imaju različite potrebe. Stalno brinem o nekome svake sekunde. Oh, a onda ubacite tjeskobnog psa i 3 mačke", ponovila je jedna mama.

A za one koji se pitaju hoće li čekanje dodatne godine pomoći u tome, jedan korisnik TikToka komentirao je: “Isto je s dobnom razlikom od 3 godine. Samo da vas obavijestim". Primljeno na znanje!