'MAMA, TATA, VOLIM TE': Djeca vam pokazuju ljubav na razne načine, a ovo su neki od njih

Roditelji su svojoj djeci centar svemira, a ljubav im pokazuju u svakodnevnim sitnicama koje mnogo znače.

Shutterstock

Roditelji svojoj djeci pokazuju ljubav na toliko načina. Od nježnih dodira, zagrljaja, u zajedničkoj igri i druženjima, poljupcima i komplimentima. Posebno je zanimljivo gledati kako djeca svoju ljubav pokazuju roditeljima. Mama Christine Knight s bloga Adventure, Baby! zabilježila je kako joj njezina predškolarka pokazuje ljubav, a u opisu će se zasigurno naći i mnogi roditelji.

Fizički dodir

Osim očiglednog pokazivanja ljubavi u obliku zagrljaja i poljubaca, djeca ljubav pokazuju i trljajući svoje lice uz vaše, držeći vas za ruke i sjedanjem u vaše krilo. Kad vas traže da ih nosite, odmaraju glavu na vašem ramenu i namještaju se u vašem zagrljaju, pokazuju vam veliko povjerenje i ljubav.

Mali darovi

Djeca vole ubrati cvijet ili pokloniti neki zanimljivi kamen mami i tati. Neka će djeca naslikati poseban crtež, samo za vas. Christine kaže kako su joj džepovi uvijek puni malih darova, cvijeća, žirova, lišća i peteljki koje joj njena djevojčica poklanja kao iskaz ljubavi.

Lijepe riječi

Christine je primijetila kako njezina kćer ima posebnu boju glasa kad joj se obraća, drugačiju nego kad razgovara s drugima. Osjeća se posebno voljeno kad joj kaže da je voli ili da joj je ona baš dobra prijateljica.

Shutterstock 

Zajedničko vrijeme

Kada djeca žele roditeljsku pozornost to je zato što ih vole i uz njih se osjećaju potpuno. Iako nam ponekad može biti frustrirajuće tisuću puta u danu čuti da nas netko treba i želi da se igramo s njim, ali to je djetetov poziv na ljubav i žudnja za zajedničkim vremenom.

Noćne posjete

Kad vam dijete usred noći dođe u sobu ili se zavuče u krevet to je zato što utjehu traži u mami i tati. Možda se boji mraka ili je loše sanjao, ali vaša uzajamna ljubav je tako velika da dijete zna da će mu uz vas odmah biti bolje.

Pomoć u kući

Djeca vam svoju ljubav pokazuju i tako što vam žele pomoći u svakodnevnim situacijama poput pripreme ručka ili usisavanja. Žele iskusiti odraslu stvarnost i biti dio nje, kao vaša podrška.