7 STVARI ZBOG KOJIH SU DJECA ROĐENA U LIPNJU POSEBNA: Nestašna i komunikativna, roditelji će ih teško moći obuzdati

Lipanjske bebe po mnogim su osobinama zaista posebne...

Shutterstock

Ako je vaše dijete rođeno u lipnju, u horoskopskom je znaku Blizanaca ili Raka. No sigurno ste već primijetili da su po prirodi otvoreni, šarmantni i kreativni. No zbog njihove nestašnosti i lepršavosti, ponekad je teško s njima izaći nakraj. No studije su pokazale još nešto - ova djeca odrastaju u zdrave, vesele i optimistične osobe.

Stoga, nastavite čitati kako biste otkrili još osobina ove djece i neke zabavne činjenice o lipanjskim bebama.

1. Zdraviji i optimističniji

Prema studiji objavljenoj u časopisu Heliyon, bebe rođene u ovo doba godine najčešće su odličnog zdravlja, a znanstvenici tvrde da je to zbog veće izloženosti sunčevoj svjetlosti u prvim mjesecima života te stvaranju dovoljne količine vitamin D, koji utječe na jačanje imuniteta.

2. Ljetna djeca su veseli društvenjaci, ali imaju i ćudljivu stranu 

Ako je vaše dijete rođeno u prvoj polovici lipnja, obilježavaju ga osobine horoskopskog znaka Blizanci. Stoga, vrlo je društveno, ima izvrsne komunikacijske vještine i uvijek je spremno na zabavu. No podložno je nagloj promjeni raspoloženja bez nekog većeg razloga. S druge strane, ako je rođeno krajem lipnja, znatno je emotivnije i više okrenuto umjetničkom kreativnom izražavanju, što su osobine Rakova.

3. Lipanjske bebe su vesela djeca...

Neki znanstvenici tvrde da godišnje doba u kojem se rodimo može itekako utjecati na to jesmo li često dobr volje ili ‘mrgudi’. Tako da bebe rođene za ljetnih mjeseci, od lipnja do kraja kolovoza, češće su dobre volje i nisu sklone depresivnim raspoloženjima i beznađu.

4. Njihovo poludrago kamenje je ahat, turmalin i tigrovo oko.

5. Privlače svojom energičnošću i pozitivnom vibracijom

Vesela i puna optimizma, s visokorazvijenim komunikacijskim vještinama, djeca rođena u lipnju privlače pozornost svih prisutnih, a zbog svoje karizmatičnosti privlačni su I svojom unutrašnjošću i svojom vanjštinom.

6. Lipanjske bebe su darežljive i lako opraštaju

Sposobnost osoba rođenih u lipnju je da mogu sagledati situaciju iz različitih perspektiva pa su sklone dubokom razumijevanju i empatiji, a time i lako opraštaju.

7. Oni plove svijetom mašte

Osobama rođenima u lipnju ne nedostaje kreativnosti, a mašta im je nepresušna. No oni iz svoje mašte mogu crpiti i nevjerojatno praktična rješenja za probleme koji se drugima čine nerješivima.