Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osvojite ulaznice za novu predstavu u kazalištu Trešnja - Snježna kraljica

Kakvo čarobno iznenađenje je kazalište Trešnja pripremio za vas, najbolje da provjerite sami s djecom!

Predstava Snježna kraljica po istoimenoj bajci Hansa Christiana Andersena, premijerno će biti prikazana u zagrebačkom Gradskom kazalištu Trešnja u petak, 27. listopada. Modernu adaptaciju poznate bajke objavljene još davne 1845. godine, režirao je Paolo Tišljarić, a dramatizaciju potpisuje poznata hrvatska književnica Lada Kaštelan.

Svevremenska priča o prijateljstvu, ljubavi i odrastanju prati čudesno putovanje hrabre djevojčice Gerde koja je spremna učiniti sve kako bi pronašla svoga prijatelja Kaya. Kroz dvije dramaturške linije predstava prati priče mladih i starih Kaya i Gerde. Radnja se zapliće kada Kay netragom nestane, a Gerda kreće na put kako bi ga spasila. Dok je Kay začaran na Sjevernom polu kod Snježne kraljice, Gerda uz pomoć ljudi i životinja pronalazi put do njega, dokazujući snagu pravog prijateljstva.

Snježnu kraljicu igra Senka Bulić, Kaya i Gerdu igraju Tvrtko Jurić i Ivana Bakarić, dok mladog Kaya i Gerdu igraju Luka Bulović i Dubravka Lelas. U ostalim su ulogama Marijana Mikulić, Tena Jeić Gajski, Tamara Garbajs, Aleksandra Naumov, Jure Radnić, Karla Brbić, Ana Vučak, Matija Čigir, Silvio Mumelaš, Kruno Bakota i Paško Vukasović.

Scenografkinja je Irena Kraljić, kostime je osmislila Tea Bašić Erceg, glazbu Willem Miličević, scenski pokret Blaženka Kovač Carić, dok svjetlo oblikuje Vesna Kolarec.

Predstava je predviđena za uzrast od 7 godina nadalje.

Kako do besplatnih ulaznica?

Predstavu možete pogledati naredni vikend u Trešnji, u subotu, 28. listopada u 17 sati i nedjelju, 29. listopada u 11 sati. Za svaki od ovih termina darujemo vam po dvije ulaznice. Prvo dvoje čitatelja ili čitateljica koji se sa svojim podacima prijave na naš mejl [email protected] s naznakom "Snježna kraljica", osvajaju ulaznice. Navedite koji vam termin više odgovara, ako nije svejedno. Dobitnicima na mejl javljamo da su osvojili ulaznice i od njih se očekuje da se barem 15 minuta prije predstave jave na blagajnu kazališta.

Dobitnice ulaznica su Marta Demo (subota) i Katarina Marić (nedjelja).

Tekst i foto: kazalište Trešnja

Najnovije

Najpopularnije