Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podržite #BEACTIV utrku građana 23. rujna na Europskom trgu u Zagrebu!

Dođite u subotu 23. rujna na Europski trg i podržite BeActive utrku građana u sklopu Europskog tjedana sporta koju organizira Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj. Uživajte u bogatom sportsko-edukativnom programu i budite ...

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe, pri čemu zemlje sudionice organiziraju aktivnosti i događaje na nacionalnoj razini. Europski tjedan sporta u Republici Hrvatskoj održava se treći put zaredom i otvara svoja ‘vrata’ 23. rujna kroz organizaciju utrke građana #BEACTIVE i sportsko-edukativnu manifestaciju na zagrebačkom Trgu Europe.

Stotine Zagrepčana sudjelovalo u utrci #BEACTIVE kojom je otvoren Europski tjedan sporta

Za najbrže trkačice i trkače Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj pripremilo je vrijedne nagrade.

Nagrade za najuspješnije natjecateljice:

  1. Garmin narukvica vivosmart HR + GPS; Reebok tenisice i oprema za trčanje
  2. Bellabeat Leaf Urban, pametan nakit; Reebok poklon bon u vrijednosti 1000 kuna
  3. Poklon bon mobis.hr u vrijednosti od 500 kuna; Reebok poklon bon u vrijednosti 500 kuna

Nagrade za najuspješnije natjecatelje:

  1. Garmin Vivoactive HR sportski sat; Reebok tenisice za trčanje
  2. Garmin Vivosmart HR narukvica; Reebok poklon bon u vrijednosti 1000 kuna
  3. Poklon bon mobis.hr u vrijednosti od 500 kuna; Reebok poklon bon u vrijednosti 500 kuna

RASPORED DOGAĐANJA – TRG EUROPE, 23. RUJNA 2017.

08:00-10:00 Okupljanje trkača i preuzimanje startnih brojeva i majica

10:00 Zagrijavanje trkača – moderator i voditelj Mario Valentić

10:25 Službeno otvorenje utrke

10:30 Start utrke

11:20 Predviđeni ulazak u cilj prvih natjecatelja

12:30 Uručenje nagrada najuspješnijim natjecateljima u muškoj i ženskoj kategoriji na Europskom trgu

13:00 Predviđeni ulazak preostalih natjecatelja u cilj

14:00 Službeni završetak programa

Tijekom cjelokupnog trajanja programa, od 09.00 do 13.30 sati zagrebačke škole trčanja predstavit će svoje aktivnosti posjetiteljima, dok će se mališani zabaviti na animacijskim radionicama i igraonicama za djecu.

Građani će imati priliku izmjeriti indeks tjelesne mase (BMI) na izlagačkom prostoru Hrvatske liječničke komore i dobiti stručne savjete liječnika o važnosti bavljenja tjelovježbom, dok će nutricionistkinja Karmen Matković Melki s timom Hrvatskog akademskog centra primijenjenog nutricionizma otkriti zašto je i koliko prehrana važan segment u životu svakog trkača.

Posjetitelji će otkriti i o čemu je bitno voditi računa prilikom odabira tenisica i popratne opreme za trčanje, te će moći na licu mjesta isprobati modele. Sadržajno bogat program upotpunit će i Photo Booth kabina, a svi će sudionici i posjetitelji moći ponijeti i uspomenu s događanja – simpatične fotografije.

Na samom događanju trkači i ostali posjetitelji moći će kušati ukusne proteinske napitke MEGGLE. Otkrit ćete i koliko proteina trebate. Znanstvenici tvrde da je to oko 0,8 grama po kilogramu težine. Zato će vas zanimati činjenica da se u bočicama Meggle Active Protein napitka od 330 ml nalazi čak 30 grama proteina. Sad kad znate gdje su svi ti proteini još vam samo preostaje da dođete i odaberete okus banane, čokolade ili vanilije.

Tvrtka Paul Hartmann predstavit će i svoj program proizvoda koji će vam pomoći u prevenciji bolesti i kontroli zdravlja te vas educirati kako se zaštititi.

Ovogodišnji tjedan sporta traje do 30. rujna i namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. Ovom kampanjom na razini Europske unije želi se potaknuti građane na sudjelovanje u sportu i tjelesnim aktivnostima te podići svijest o brojnim dobrobitima tjelovježbe.

Stoga sudjelujte, jer Europski tjedan sporta namijenjen je VAMA!

Tekst i foto: promo

Najnovije

Najpopularnije