Na predavanju psihoterapeutkinje Mirte Fraisman Čobanov dobili smo ideje kako očistiti um od negativnosti, Andrea Vidmar otvorila je pitanja zašto je neke naše želje teško ili nemoguće realizirati, aromarerapeutkinja Lidija Delić objasnila nam je kako eterična ulja pomažu u smanjenju stresa, a uživali smo i u vježbama joge sa Senkom Ljubić i Jurajem Ljubićem, u detoks-treningu s Marijem Valentićem te u tai chiju s Borom Ranitovićem.

Kako je zdrava prehrana neizbježan segment zdravog i uravnoteženog života, podsjetili su nas iz zagrebačkog restorana Vegehop radionicom zdravog doručka, a 'vesela sirovojetkinja' Mihaela Devescovi s prisutnima je podijelila male trikove za najbolje sirove kolače! Sensina kolumnistica Dunja Gulin otkrila nam je što jesti i što kuhati da bismo izgledali mlađe i osjećali se vitalno, uz pripremu i degustaciju detoksicirajućih smoothieja.

Sensa Danu pridružio se dm, koji je u Maksimir donio pregršt zdravih i ukusnih dmBio proizvoda organskog porijekla. Oni su se savršeno uklopili u zelenu oazu u kojoj se slavio zdrav način života u skladu s prirodom, a na Sensa danu koristila ih je i Mihaela Devescovi u pripremi zdravih, sirovih kolača. „Danas dmBio nudi više od 400 proizvoda koji su proizvedeni u skladu s visokim ekološkim standardima i nude sve što potrebno za osviještenu prehranu. U dm-u nas raduje što sve više i više naših sugrađana ide u smjeru održivog života i što odabirom proizvoda brinu ne samo o kvaliteti svog života već i o zaštiti okoliša“ poručila je Gordana Picek, članica Uprave dm-a. "Priroda je nepresušan izvor inspiracije za dm i na temelju nje smo razvili i kupcima ponudili proizvode vlastite marke dmBio. Danas dmBio nudi više od 400 proizvoda koji su proizvedeni u skladu s visokim ekološkim standardima i nude sve potrebno za osviještenu prehranu. U dm-u nas raduje što sve više i više naših sugrađana ide u smjeru održivog života i što odabirom proizvoda brinu ne samo o kvaliteti svog života već i o zaštiti okoliša. Ponosni smo što dm može biti dio ovog pokreta i kupcima ponuditi izvrstan omjer cijene i kvalitete koji će im pomoći da naprave prvi korak prema održivoj svakodnevici", izjavila je Gordana Picek, članica Uprave dm-a.

Ne zaboravite posjetiti dm-ov kanal na YouTubeu koji će vam pomoći da dmBio proizvodi zablistaju na vašem stolu uz jednostavne recepte.

Ekološke proizvode predstavila je i tvrtka Annapurna koja se bavi proizvodnjom ukusnih, zdravih i cjelovitih proizvoda na bazi soje i pšenice.

Na Sensa danu bio je izložen i čitav asortiman kvalitetnih Himalaya proizvoda koji se sastoji od proizvoda za njegu tijela i lica, njegu problematične kože te oralnu higijenu. Posjetitelji su testirali Himalaya proizvode, raspitali se o njihovoj namjeni te se uvjerili u njihovu kvalitetu, a sa sobom su ponijeli praktična putna pakiranja.

Na štandu prirodne kozmetike Olival mogli su se pronaći različiti proizvodi za njegu lica, tijela, kose, suha ulja, proizvodi za zaštitu od sunca, protiv komaraca, njegu stopala, farma gelove... Uz prigodni popust, mnogi posjetitelji iskoristili su priliku da upotpune svoju kozmetičku torbicu omiljenim Olivalovim proizvodima.

Pridružio nam se i obiteljski brand Azena, koji se bavi proizvodnjom dodataka prehrani, čajnih mješavina i potpuno prirodne kozmetike. Uz predstavljanje proizvoda posjetitelji su isprobali 5-minutne masaže ruku i gornjeg dijela tijela, primjerice Green Detox masažu Green Tangerine balzamom, Fresh Energy masažu Go minty balzamom, Anti Mosquito masažu koja štiti od komaraca, te Fun Sun masažom D Sun balzamom za sunčanje.

Maksimir je u subotu 3. lipnja sedmi put u organizaciji magazina Sensa postao sunčana oaza mira, sreće i vitalnosti! U programu ispunjenom inspirativnim predavanjima, relaksacijom, plesom, radionicama zdrave hrane i vježbama svatko je mogao pronaći mjesto za sebe, za unutarnji rast te osjetiti pozitivne vibracije koje su se širile livadama parka.

Tvrtka EVA Water Clinic na ovogodišnjem Sensa danu predstavila je filtere koji iz vode čiste klor, kamenac, mulj, teške metale i ostale neželjene tvari. Uz EVA filtere za vodu, posjetitelji Sensa dana mogli su vidjeti EVA Ultimate glavu za tuš koja se preporučuje osobama osjetljive kože, kao i njihove ostale proizvode - VITAMIX blender i HUROM sokovnik.

Eva Srša, reiki master, life business i health coach na svom je štandu predstavila program radionica tvrtke Healing in Croatia kojima pomaže ljudima kombinacijom različitih metoda, a tijekom jutra održala je i predavanje o prirodnim metodama poboljšanja zdravlja.

Na štandu Merkur osiguranja posjetitelji su otkrili po čemu je Merkurovo dodatno zdravstveno osiguranje jedinstveno, te su mogli besplatno izmjeriti vitaminsko-mineralni sastav i sastav tijela. Uz to, posavjetovali su se s nutricionistom i saznali sve o širokoj paleti osiguranja namijenjenih svim generacijama i osobama različitog stila života.

Kao i svake godine, prihod od prodanih starih brojeva časopisa Sensa doniran je udruzi HURID, Hrvatskoj udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu, a predsjednica udruge, prof. dr. sc. Marta Ljubešić uručila je glavnoj urednici časopisa Sensa Izabeli Vrtar zahvalnicu za višegodišnju podršku djelovanju udruge HURID.

Maksimir je u subotu 3. lipnja sedmi put u organizaciji magazina Sensa postao sunčana oaza mira, sreće i vitalnosti! U programu ispunjenom inspirativnim predavanjima, relaksacijom, plesom, radionicama zdrave hrane i vježbama svatko je mogao pronaći mjesto za sebe, za unutarnji rast te osjetiti pozitivne vibracije koje su se širile livadama parka.

Foto: Ivana Kaurloto i Filip Hofer za Sensu Tekst: promo