Danom planeta Zemlje građane se upoznaje s ekološkim problemima koji ugrožavaju njihov planet, te načinima kako se protiv njih boriti. Na Zebrinu trgu bit će postavljeno Stablo obećanja. Podno njega posjetitelji će moći ispisivati obećanja o tome što će sami poduzeti za dobrobit Zemlje. Primjerice, mogu razdvajati otpad ili koristiti platnene vrećice. Ispisana obećanja zataknut će se na stablo.

Posjetitelji koji obećaju u vlastitu vrtu postaviti hotel za kukce ili hranilicu za leptire, ispred Lavlje stijene Kidepo mogu naučiti kako se ti korisni predmeti izrađuju. Dio je to projekta Vratimo divljinu. Njime se građane osviještava koliko su kukci važni te zašto je vrijedno učlaniti se u Zelenu mrežu biološke raznolikosti.

dan-planeta-zemlje-noc-knjige-u-zoo-zagreb

Knjige i ekologija idu ruku pod ruku. U povodu Noći knjige zato će edukatori Zoološkog vrta u Edukacijskom centru djeci pričati poznate priče među kojima velik broj njih uključuje životinje.

Nova će pak priča biti stvorena u posebnom interaktivnom kutku. Tamo će kreativci moći sudjelovati u stvaranju zajedničke priče.

Na Edukacijskom trgu posjetitelji će se upoznavati s poviješću tiska. Kući će moći ponijeti naslovnicu vlastite priče.

Tekst i foto: press