Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba pokrenuo je zajedničko obilježavanje Svjetskog dana zdravlja 2017.

Za temu ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja kao prioritetno područje globalnog javnozdravstvenog interesa odabrana je depresija. Stoga svoja događanja obilježavamo s porukom SVJETSKI DAN ZDRAVLJA 2017: BORIMO SE PROTIV DEPRESIJE.

Povodom navedenog dana, u petak 7. 4. 2017.od 15.00 do 17.30,  održat će se Festival mentalnog zdravlja u Parku Zrinjevac, s ciljem promicanja važnosti pravovremenog ulaganja u mentalno zdravlje, zdravstvenog prosvjećivanja i informiranja o dostupnim uslugama mentalnog zdravlja u zajednici.

Na Festivalu mentalnog zdravlja sudjelovat će i stručnjaci iz mreže udruga civilnog društva, te drugi važni dionici koje se bave mentalnim zdravljem u zajednici. Jedna od udruga uključenih u Festival je i Hrabri telefon. Organiziran je i kutak sa stručnjacima. Imate li ikakvih pitanja, pridružite se ovom eventu i zajedno s ostalima obilježite Svjetski dan zdravlja posvećen borbi protiv depresije!

Tekst: Hrabri telefon

Foto: Profimedia