Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstava 'Debela' za tinejdžere

Ako niste sa svojim tinejdžerom još pogledali predstavu 'Debela' u Maloj sceni, donosimo sadržaj i termine prikazivanja kako biste znali isplanirati izlazak u kazalište!

Zavirite u više nego uzbudljivu godinu života petnaestogodišnje tinejdžerice Lade. Višak kilograma, prijateljstvo, prve nesretne ljubavi, totalna pomutnja s prijateljem iz inozemstva, tulumarenje i sve što uz to ide, brat koji ima svoj veliki problem, roditelji sa svojim roditeljskim problemima, škola, prvi posao i sve ostalo što prati odrastanje pronaći ćete u sjajnoj predstavi nastaloj prema popularnom romanu “Debela” Silvije Šesto Stipaničić. Roman ne silazi s top lista najčitanijih hravtskih knjiga za mlade te je dobitnik vrijednih priznanja – nagrade “Ivana Brlić Mažuranić” i Časne Liste IBBY-a, gdje se nalazi kao predstavnik Hrvatske u društvu stotinu najljepših knjiga za djecu i mlade svijeta. Roman “Debela” na popisu je lektire za osmi razred, a predstava “Debela” zaslužuje biti na popisu nužnih izlazaka na kojima ćete se izvrsno provesti!

Ana Begić je za izvrsnu interpretaciju tinejdžerice u ovoj predstavi dobila nagradu za najbolje glumačko ostvarenje za žensku ulogu na 11. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ uz obrazloženje da je Ana Begić glumica idealna za utjelovljene hrvatske Bridget Jones. Ne samo zbog punašnijeg stasa, već i zbog svog neodoljivog scenskog temperamenta koji je u ulozi Lade mogao doći do punog izražaja. Ana je vješto i glumački detaljno izbrušeno iskoristila i svoju sklonost ka komičnim ulogama. Osim toga, ona nije mimetički nastojala oponašati tinejdžerku, već je Ladu igrala iznalazeći je u samoj sebi.

Predstava je namijenjena mladima od 9 godina naviše, a traje oko 40 minuta.

termini prikazivanja: 16.11.2016. u 10:30 i 12:00; 21.11.2016. u 10:00; 6.12.2016. u 10 h i u 11.15; 9.12.2016. u 11 h

U subotu, 9. studenoga 2013. predstava "Debela" imala je svoju 300. izvedbu! Čestitamo!

Tekst: Mala Scena

Foto: Ana Šesto

Najnovije

Najpopularnije