U slijedeće četiri subote od 11 do 13,30 sati u klasičnom zagrebačkom kinu Tuškanac održavat će se programi filmskih matineja i kreativnih radionica pod naslovom Pametno kino namijenjeni djeci od četiri godine na više.

Prvu subotu, 23. siječnja, program počinje u 11 sati projekcijom uzbudljive animirane filmske avanture Planet 51, a nastavlja se STEAM radionicama u predvorju kina. Djeca vole crtati, slikati, igrati se i stvarati kreativno istražujući svijet oko sebe, a kada uz to još i nešto nauče i zabave se korist je višestruka. Zato na STEAM, kreativnim i znanstvenim radionicama djeca modeliraju, rišu i eksperimentirajući grade svoj novi svijet i uče o svijetu oko sebe.

Radionica traje 60 minuta i namijenjena je najmlađim sudionicima, ali dobrodošla su djeca svih dobi, a roditeljska je pratnja obvezatna.

pametno-kino-subotnje-matineje-za-djecu-u-kinu-tuskanac

O filmu:

Planet 51 (Španjolska, 2009.); redatelji: Jorge Blanco, Javier Abad; glazba: James Seymour Brett; producenti: Guy Collins, Ignacio Perez Dolset; distribucija: Editus

animirani, digitalno, 87 min, uzrast 4+, sinkronizirano na hrvatski

Planet 51 uzbudljiva je animirana filmska avantura o američkom astronautu, kapetanu Charlesu Chucku Bakeru koji se spušta na Planet 51. Uvjeren je da je prvi čovjek koji je kročio na Planet 51. Ali, na veliko iznenađenje otkrije da nije sâm i da je planet naseljen malim simpatičnim zelenim bićima koja žive mirno i čije kuće i vrtovi izgledaju kao američke kućice iz ranih pedesetih. Njihov jedini strah invazija je izvanzemaljaca baš kao što je Chuck. Uz pomoć robota Rovera i novog prijatelja Lema, Chuck mora naći izlaz iz te neobične i zbunjujuće situacije u kojoj se našao. Ako to ne uspije ostat će na Planetu 51 kao stalni izložak u muzeju Izvanzemaljskih osvajača.

Film je osvojio prestižnu španjolsku filmsku nagradu Goya kao najbolji animirani film.

pametno-kino-subotnje-matineje-za-djecu-u-kinu-tuskanac

O radionici:

STEAM (kratica za Science, Technology, Engineering, Arts and Math) obrazovni je pristup koji koristi znanost, tehnologiju, inženjerstvo, umjetnost i matematiku kao pristupne točke za razvoj djetetove znatiželje, dijaloga i kritičkog razmišljanja. STEAM edukacijski programi obuhvaćaju interdisciplinarno, interaktivno i ponajprije iskustveno učenje pa je u skladu s time fokus na djetetovu stvaranju i eksperimentiranju.

STEAM radionice imaju interdisciplinarni pristup učenju koje se bazira na iskustvu, eksperimentiranju i kreativnosti, jer samo kada osoba nešto sama napravi, iskusi i isproba, produbljuje razinu razumijevanja o dotičnoj temi te naučeno doista i zapamti. Razlog je tome činjenica da STEAM pristup učenju potiče aktivno korištenje obje strane mozga jer djeca kombiniraju logiku i analitiku s inovativnošću i originalnim idejama.

pametno-kino-subotnje-matineje-za-djecu-u-kinu-tuskanac

STEAM radionice osmišljavaju i vode djelatnici Sekvoja centra (www.sekvoja-art.net).

Ulaznica 20 kuna.

Program realizira HFS u suradnji sa Sekvoja centrom i Editus d.o.o.

Više o programima kina na www.filmski-programi.hr ili na Facebook stranicama kina Tuškanac.

Blagajna: 4834 039

pametno-kino-subotnje-matineje-za-djecu-u-kinu-tuskanac

Tekst i foto: press