Posebno će uzbuđenje na božićno jutro vladati u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Naime, odgovarajući na upite posjetitelja timaritelji i edukatori sastavili su popis želja stanovnika Vrta. Riječ je o predmetima kojima će se tijekom 2016. godine obogaćivati životni prostor maksimirskih životinja. Primjerice, morski lavovi za igru priželjkuju košarkašku loptu, a ptice ljuljačke i zrcala. Euroazijski risovi vole raznovrsne mirise, a čimpanze zagonetke. Glodavci su obožavatelji mineralnih loptica. Mnoge su se životinje tijekom ljeta navikle na ledene poslastice, a kako bi one izgledale što zanimljivije, timaritelji će ih izrađivati u velikim silikonskim kalupima za kolače.

bozicni-darovi-za-zivotinje

Što sve građani mogu darovati kako bi život stanovnika Zoološkog vrta grada Zagreba bio još ljepši i veseliji, navedeno je na internetskoj stranici Vrta. Darovi se predaju radnim danom između 9 i 15 sati u uredu edukatora u zgradi edukacije prema kojoj se dolazi kroz ulicu Fakultetsko dobro. Građani pritom ispunjavaju mali obrazac sa svojim podacima, a ako je dar namijenjen baš određenoj životinji, dobit će njezinu fotografiju s darom.

Unatoč kalendarskom dolasku zime radovi u sklopu prve faze modernizacije Zoološkog vrta se nastavljaju. U novom će ruhu Vrt zablistati u jesen 2016. godine, a već sada posjetitelje očekuju ugodna iznenađenja. U Vrt se ulazi s križanja Maksimirske ceste i ulice Fakultetsko dobro, a na blagajni posjetitelje očekuju nove ulaznice ilustrirane slikama životinja.

Tekst i foto: Zoološki vrt grada Zagreba