Zajedničko spavanje roditelja s djetetom donosi mnoge prednosti za bebu i mamu, a posebno olakšava dojenje tijekom noći, no može biti i razlog za neispavanost roditelja. 

Medicinska sestra Cherrell snimila je sebe, muža i bebu tijekom noći i svoju priču podijelila na Mother.ly. Na snimci se vidi kako Cherell i suprug spavaju s 17-mjesečnom kćerkicom Cleo smještenom između njih. Cijelu noć Cleo nemirno spava, dok Cherell često doji kako bi je umirila. Nepotrebno je reći da se Cherrell sljedećeg jutra probudila iscrpljena.

Kad je mama prvi put vidjela video, rekla je da je njezina prva reakcija bila: "Jesam li uopće spavala!?" Iako je znala da je bila teška noć, rekla je: "Bila sam šokirana kada sam vidjela koliko su zapravo kratki ti intervali buđenja.”

"Uvijek sam zamišljala da ćemo spavati zajedno, ali to sam pokušala jednom ili dvaput dok je moja starija kći bila mala i brzo sam shvatila da to nije za mene, a ni za nju što se toga tiče. No, Cleo je očito bila druga priča".

Lakše dojenje tijekom noći

O zajedničkom spavanju donijela je odluku kada je Cleo u dobi od samo dva tjedna dobila respiratorni sincicijski virus (RSV).

"Stavili smo Cleo u naš krevet u to vrijeme kako bismo pazili na njezine respiratorne probleme i pomogli joj da zadrži uspravniji položaj. Nakon što se oporavila, pokušla sam je staviti spavati u kolicima, ali nikada nije spavala više od jedan do dva sata, pa sam je stavila s nama u krevet."

Također, nakon što se oporavljala od porođaja usred pandemije, shvatila je da joj je lakše dojiti Cleo pored sebe tijekom intervala buđenja nego ustati, nahraniti je i presvući te uspavati i sebe i bebu. Kao i mnoge mame koje prolaze kroz ovu fazu, i ona je tražila svaki mogući način da se više odmori.

"Ovo je definitivno bila iscrpljujuća faza na mom majčinskom putovanju, u najmanju ruku. Iako smo tijekom protekle godine isprobale hrpu različitih strategija spavanja bez uspjeha, sada imamo novi plan sa savjetnikom za spavanje kako bismo pomogli Cleo u prijelazu na njezin vlastiti krevet u nadolazećim tjednima. Svi se tome veselimo, kao što možete zamisliti, pa ja upijam ove posljednje noći s njom pokraj sebe.", rekla je za Mother.ly.