Učiteljica Sue-Belinda Meehan iiz Australije bila je dežurna na igralištu jednog ljetnog poslijepodneva kasnih 80-ih kada je učenik u napadu bijesa uzeo palicu i slomio joj nogu. Gospođa Meehan je rekla da je dječaka opominjala jer je prejako i brzo bacio soft loptu, a on je reagirao nasiljemKad se vratila u školu na štakama inzistirala je na tome da dječaka ne izbace, već da joj umjesto toga svaki dan pomaže nositi knjige na kat.

"Bio je izbačen iz dvije prethodne škole, a da je bio izbačen iz moje, učio bi kod kuće. To mu nije najbolje služilo zbog situacije kod kuće, pa je morao dolaziti u školu učiti ", rekla je. I bila je u pravu što je tako postupila, dječak je kasnije i sam postao učitelj.

Meehan tvrdi da otkako je 1976. postala učiteljica, vidjela je i čula horor priče od učitelja kojima su razbijene gume na automobilima i razbijeni prozori, no vjeruje da se ponašanje u razredu posljednjih godina samo pogoršalo zbog niza reformi koje su, prenosi portal ABC, donijele više štete nego li koristi. Postotak učitelja koji se osjećaju nesigurno porastao je s 18,9 posto na 24,5 posto od 2019. do 2022. godine.

shutterstock_1095335996.jpg
Shutterstock Bivša učiteljica upozorava na sve veću prisutnost nasilja u učionicama