Na službenim web stranicama Škotske stoji kako vjeruju da je roditeljstvo jedan od najvažnijih poslova na svijetu. „Imajući to na umu, želimo biti sigurni da je Škotska najbolje mjesto na svijetu za odgoj. Zato smo 2017. godine pokrenuli inicijativu “baby box” koja je osmišljena da svakoj bebi u Škotskoj omogući jednak početak života”, piše ondje. A što se nalazi u famoznom „baby boxu“ otkrila je jedna mama kojoj je kutija stigla i prije rođenja djeteta koje sada ima 13 mjeseci.

“Danas smo dobili našu kutiju za bebe na koju svaka obitelj u Škotskoj ima pravo kada očekuje dijete. Besplatna je, dar škotske vlade. Odlučila sam ju raspakirati s vama i pokazati vam što je unutra," govori Rachel u videu. Sama kutija je ilustrirana obrisima raznih slika prikladnih za djecu, a poanta je u tome, kaže ona, da je mlađi članovi obitelji mogu ukrasiti za novu bebu. "U mom slučaju, razmišljam o tome da uzmem bojice i sama to učinim jer je tako primamljivo", priznala je.

Objasnila je i da kutija služi kao mini krevet, a u njoj se nalaze razne upute za uporabu, uključujući priručnik za dojenje i sigurno spavanje. Tu su i dječja odjeća, dekica, ručnik, igračke, knjige, dvije vrste toplomjera, toaletni pribor, podloga za madrac u kutiji – pa čak i “slatka pjesmica”. “Iskreno, ne mogu vjerovati, sretni smo što smo dobili ovako nešto. Mislim da bi to trebalo biti dostupno svuda u svijetu", zaključila je Rachel Clenaghan.

shutterstock_1712005891.jpg
Shutterstock Kutija može poslužiti i kao krevetić za novorođenče