Ako se vaše dijete rodilo u razdoblju od 19. veljače do 20. ožujka, vi ste roditelji male Ribe. Evo kakve osobine odlikuju djecu koja su rođena u ovome znaku Zodijaka.

1. Vrlo su osjetljivi

Gotovo sve Ribe su iznimno osjetljive, često se povode za svojim emocijama, ali i lako primaju tuđe emocije i proživljavaju ih intenzivno. Ako želite disciplinirati svoga mališana, jedan strogi pogled pokazat će mu da je pretjerao, i to će biti dovoljno.

2. Lako ih je povrijediti

Kada je riječ o osjetljivosti, povrijeđenost i povučenost dolazi nakon toga. Vaša mala Riba brzo će shvatiti da teško prihvaća nepravdu i kritiku pa bi se s vremenom mogla početi povlačiti u sebe te izbjegavati kritične situacije. Recept za dobar odnos Ribom je malo više ljubavi i pažnje pa se neće zavlačiti u sigurnu zonu.

3. Imaju bujnu maštu

Djeca rođena u znaku Riba imaju bujnu maštu, riječ je o njihovoj jedinstvenoj percepciji svijeta. Nadalje, rođeni u znaku Ribe prirodni su pripovjedači, pa ohrabrite njihovu kreativnost čak ako je i riječ o fikciji.

4. Naivnost

Ribe su nježne duše koje u ljudima često vide samo najbolje. Stoga, često kroz život ostanu razočarani i povrijeđeni. Iako imati povjerenja u druge nije loša osobina, ono može stvoriti probleme kada vaš mališan dođe u kontakt s ljudima koji nemaju dobre namjere.

mama tješi dijete
Shutterstock 

5. Strastveni

Jednom kada Riba pronađe nešto što voli, potpuno je na to usmjerena. Stoga, djeca Ribe često imaju sa sobom razne tješilice, omiljene igračke i sl. koje stalno nose sa sobom. Kako odrastaju, ova se osobina usmjerava na ostala područja interesa, kao što je umjetnost ili neka profesija koja ih zanima.

6. Idealisti 

Kako su veliki idealisti, Ribe od svijeta oko sebe očekuju da bude savršen, naravno, prema njihovim mjerilima. Često razočarenja neispunjenim očekivanjama povrijede njihovu osjetljivu dušicu.

7. Sanjari i umjetničke 

Odmalena se Ribe teško nose sa stvarnošću, a sanjarenje je često njihov način bijega. No to godi njihovoj umjetničkoj duši pa su zato veliki kreativci koji inspiraciju baš nalaze u svome svijetu. Potaknite svoju Ribicu da se ostvari u umjetničkim vodama, i to će utjecati na njezin psiho-emocionalni razvoj.