Žene Vodenjaci su vrlo suosjećajne, pune ljubavi i razumijevanja. Nema sumnje da su žene Vodenjaci divne majke, a evo kakve ih osobine obilježavaju.

1. Promjene raspoloženja

Promjene raspoloženja uobičajena su pojava za mame, ali kada govorimo o mami Vodenjaku, one su vrlo intenzivne i drastične. Iako su uglavnom smirene i dobro kontroliraju svoje emocije, ova im se osobina ponekad obije o glavu. Kada dugo potiskujete osjećaje, neizbježno je da puknete.
Međutim, mame Vodenjaci znaju se i s tim dobro nositi.

2. Djeci najbolja prijateljica

Činjenica je da je mama Vodenjak vjerojatno najbolja prijateljica koju će njezino dijete ikad pronaći. I također, ona je najmudrija. Poštena je i donosi pravu odluku, čak i ako joj se to ne sviđa. Majka Vodenjak sagledava cijeli kontekst i prije nego što podijeli savjet naoruža se svim potrebnim informacijama.

3. Uvijek informirane

Žene Vodenjaci su poznate po svojoj mudrosti i uvijek prouče svaki detalja prije negoli donesu bilo kakvu odluku.
Nikad neće bacanjem novčića odlučiti kako žele roditi ili koja je predškolska ustanova savršena za njihovo dijete. Svaka odluka koju donesu temelji se na istraživanju i logici.

4. Brbljave, ali smirene

Svatko voli biti u društvu Vodenjaka. One su brbljave i ugodne, a njihova je društvenost umjerena. Budući da uživaju u putovanjima i avanturističkog su duha, njihova će djeca doživjeti mnoga neobična iskustva.

5. Multitasking

Roditeljima je obično teško izvršiti nekoliko zadataka odjednom. Međutim, to nije problem za mame Vodenjake. Zapravo, što više zadataka imaju, to ih obavljaju uspješnije i, pravo čudo, imaju sve više vremena za svoju djecu.

mama se penje s djetetom
Shutterstock 

6. Zagovornici slobode

Svako dijete voli mamu Vodenjaka, a posebno prijatelji vašeg djeteta zbog jedne osobine – kod vas je sve dopušteno i zagovarate potpunu slobodu.

Vodenjaci jednostavno ne znaju kako nekome oduzeti slobodu. Nikada nećete spriječiti svoje dijete da učini ono što se njemu čini ispravnim; umjesto toga, bit će mu podrška.