Potres magnitude 7,8, koji je pogodio južnu Tursku i sjevernu Siriju, odnio je mnoge ljudske živote, a tisuće ljudi ostalo je bez svojih domova. Fotografije ruševina i ozlijeđenih ljudi, koje su obišle svijet, doista su šokirajuće i zastrašujuće.

Vijest o tek rođenoj djevojčici, koju je spasilačka ekipa pronašla u ruševinama, a koja je još uvijek bila pupkovinom povezana s umrlom majkom, dotaknula je mnoge. Zapravo, riječ je pravome čudu jer je djevojčica provela deset sati pod ruševinama i preživjela.

Novorođenče je spašeno u ponedjeljak popodne, a nakon što su je pronašli, susjeda je presjekla pupčanu vrpcu te je djevojčica smještena u bolnicu, gdje je zadržana u inkubatoru.

Tjelesna joj je temperatura pala na 35 stupnjeva Celzijevih, bila je prekrivena modricama, ali u stabilnom stanju. Kako izvještavaju svjetski mediji, majka, otac i četvero braće i sestara poginuli su u potresu jer se na njih srušila konstrukcija zgrade dok su pokušavali pobjeći.

Liječnici, koji se brinu za djevojčicu, smatraju da malena nikako ne bi preživjela da se kojim slučajem rodila prije razornog potresa.