Od malih nogu djeca pokazuju određene karakterne osobine koje će imati i u odrasloj dobi. Nekim klincima je sve 'opušteno', nisu zahtjevni, sve se s njima možete dogovoriti.

S druge strane, neki su mališani iznimno zahtjevni, a svaka ih sitnica može 'izbaciti iz takta', dovesti do točke u kojoj je sve oko njih velika drama. Oni često plaču ako ih krivo pogledate, a tantrumi su im svakodnevica.

Da, njih možete nazvati kraljevima i kraljicama drame. Predstavnici sljedećih pet horoskopskih znakova najviše su skloni pretjeranim reakcijama na okolnosti koji nisu baš po njihovoj volji.

1. Rakovi

Rakovi su vrlo emotivni, a kad god nije onako kako su oni očekivali, odmah kreće scena s plakanjem. Zapravo, malim je Rakovima to prva reakcija ako nešto nije po njihovu mišljenju 'u redu'. Svi oko Raka toliko su navikli na njegovo plakanje, da ih to uopće više i ne smeta. Osim što su najveći plačljivci u horoskopu, djeca Rakovi vrlo rano počinju primjenjivati pasivnu agresiju kako bi dobili što žele.

2. Vodenjaci

Vodenjaci su mali osobenjaci, povučeni u svoj svijet, često odmalena introvertni. Često će vam se žaliti na drugu djecu, kritički će promatrati svijet, ali to neće pokazivati među svojim vršnjacima, nego kada dođu kući. Čak i ako im ispunite sve njihove želje, mogu pokazati nezadovoljstvo i prigovarati. Velika je opasnost da, popuštajući im u odgoju, postanu razmaženi.

djeca se svađaju oko igračke
Shutterstock 

3. Ribe

Djeca Ribe skloni su sanjarenju i vrlo su emotivni, a svijet mašte im daje osjećaj sigurnosti. Stoga, kada dođu u kontakt sa stvarnim svijeto, svojim vršnjacima u vrtiću ili školi, njihove suze mogu postati svakodnevica jer će se teško uklopiti. Jednostavno, ne mogu se pomiriti sa svijetom koji se ne vrti oko njih ili u kojem nisu tretirani onako kako su navikli u svojoj obitelji

4. Vage

Malene Vage često su paničari ako dođu u nepoznate okolnosti. Tada su sklone dramama i plakanju, ali ove reakcije dolaze jer su duboko i iskreno razočarane nekim događajem ili svojim malenim prijateljima, čak tetama u vrtiću. Odmalena imaju razvijen osjećaj za pravdu, a najviše ih može rasplakati ako ih se tretira na način koji je prema njihovu doživljaju svijeta nepravedan. Nemojte povisiti glas na svoju malu Vagu jer tek tada vas očekuje prava emotivna oluja.

5. Lavovi

Čak i kad se trudite udovoljiti malome Lavu, ako je loše volje, nema stvari koja će ga odobrovoljiti. Lavovi vole biti u središtu pozornosti i čim svjetla budu uperena u nekog drugoga, dobro se raspoloženje gasi. Kako bi se ponovno vratili na pozornicu, posegnut će za svojim najboljim oružjem – a to je stvaranje drame ni iz čega, odnosno od buhe će napraviti slona.