Bilo da se radi o tvrdoglavom odbijanju poslušnosti, vikanju ili tantrumu, stalno traženje načina kako izaći na kraj s 'intenzivnim' i neprihvatljivim ponašanjem djecestvara visoku razinu frustracije i kod roditelja i kod mališana.

Iako se ovakve reakcije često događaju jer je dijete gladno, neispavano, ljuto ili prestimulirano, postoje i djeca koja su sklonija takvim ispadima jer su po svome karakteru temperamentnija. Ako to gledamo s astrološke strane, djeca rođena u nekim horoskopskim znakovima su ipak 'glasnija' i, da tako kažemo, tvrdoglavija od drugih i s njima je teško izaći na kraj.

Bikovi

Mali Bikovi poznati su po svojoj tvrdoglavosti i nikada ne odustaju od onoga što žele. S njima se obično teško nositi jer ne slušaju nikoga i imaju svoj način kako bi dobili ono što žele.

dječak je začepio uši
Shutterstock 

Lavovi

Djeca Lavovi jednostavno neće nikad poslušati ono što im roditelji kažu jer znaju biti tvrdoglavi, a od malih nogu pokazuju želju za neovisnošću. Osim toga, traže korist za sebe u svakom aspektu svog života. Njima uglavnom nije važan cilj, nego im je važno da se stvari događaju onako kako su oni zamislili.

Djevice

Djeca Djevice su ipak tvrdoglaviji od malih Lavova. Smatraju se najboljima i teško sagledavaju vlastite propuste i pogreške, što njihovim roditeljima itekako otežava odgoj.

Škorpioni

Djeca Škorpioni su u stanju poslušati, kimnuti glavom, i baš uvijek napraviti po svome. I nikada nećete znati na čemu ste s njima. Uvijek u glavi imaju neki svoj plan. Ostavljaju svoje emocije po strani i pokušavaju biti praktični, pa čak i manipulativni. Ako im pokušate nametnuti svoju volju, u stanju su prestati komunicirati.