Ako je vaše dijete rođeno u razdoblju između 22. studenog i 21. prosinca, znak u kojem je rođeno je Strijelac. Evo kakve osobine krase djecu rođenu u ovome znaku.

1. Uživaju u kretanju

Maleni Strijelci čim počnu puzati, imaju potrebu za kretanjem, a najmirniji su kad ih stavite u auto i uputite se u nepoznatom smjeru. Vašem će mališanu od prvih dana ovo biti najdraža zabava, a začudit ćete se koliko je zainteresiran krajolikom koji prolazi pokraj njega. Kako Strijelca odlikuje znatiželja, odrast će sa željom da putuje svijetom. Počnite planirati obiteljska putovnja čim budete mogli.

2. Zabavljači društva

Strijelci vole biti u društvu i uvijek su željni zabave i akcije. Dok ne progovore, komunicirat će grimasama i pokretima, a čim izađu prve riječi, bit će na putu da postanu pravi majstori komunikacije. Šarmantni su i uvijek prijateljski nastrojeni, a njihova ih neovisnost čuva od toksičnih odnosa kasnije u životu.

3. Bujna mašta

Dijete rođeno u znaku Strijelca imat će bujnu maštu pa će granica između stvarnosti i magije biti vrlo tanka. Kroz djetinjstvo će imati imaginarnog prijatelja, bit će sklon pretjerivanju i uveličavanju, ali to nemojte doživjeti kao laganje. Dopustite mu da živi svoj svijet mašte i oslobodi svoju kreativnost.

djeca se igraju
Shutterstock 

4. Duhovitost odmalena

Ove se bebe vole smijati i tjerati druge da se smiju. Kako Strijelci vole biti i u centru pažnje, češće će se ‘glupirati’ nego ostala djeca u razredu. Jednoga dana kada odraste, vaše će dijete sigurno biti osoba zadužena za dobru atmosferu na zabavama.

5. Za njih pravila ne vrijede

Osobe rođene u znaku Strijelca često su nekonformisti i vole živjeti prema svojim pravilima. No kako su logični, sve oko sebe održavaju u određenom redu i skladu. Tradicionalan odgoj ne djeluje na male Strijelce pa uzmite to u obzir.

6. Teško zadržavaju fokus

Kako su djeca rođena u znaku Strijelca često i nestašna, nemirna i nestrpljiva, ponekad će ih biti teško naučiti nečemu. Ne povisujte ton i ne gubite strpljenje pa ćete brzo doći do željenog cilja.

7. Nisu predodređeni za štediše

Impulzivni Strijelci poznati su po tome da ne znaju sačuvati novac. Ako ih na vrijeme počnete učiti odgovornom raspolaganju novcem, možda im usadite pozitivno financijsko ponašanje. Naučite ga da uštedi dio svojega džeparca.

8. Brzo im sve dosadi

Djeca Strijelci vole učiti nove stvari, ali ako ih nešto ne zaintrigira dovoljno, ubrzo im postane dosadno pa odmah traže drugu aktivnost. Pobrinite se da vaš mali Strijelac ima dovoljno fizičkih aktivnosti, koje će ga izmoriti i držati zaokupljenim, ali pružite mu i interaktivnu okolinu iz koje će moći puno naučiti.