Ako je vaše zlato rođeno između 23. rujna i 22. listopada, ono je malena Vaga, a njezina osobnost je vrlo bogata, odlikuje je iznimna društvenost i poseban osjećaj za glazbu.

Neodlučnost jedna od osobina

Vage stalno nešto odmjeravaju i važu pa se nemojte čuditi ako vaše dijete jako dugo razmišlja hoće li sa tanjura uzeti jabuku ili bananu. Obožava i jedno i drugo pa je baš to može zbuniti i usporiti u odlučivanju. U takvim situacijama budite svome djetetu podrška, ne požurujte ga, nego mu dopustite dovoljno vremena i slobode da donese odluku s kojom će biti zadovoljno.

Vesela narav

Vage imaju urođeni smisao za humor i vrlo su društvene pa će od malih nogu plijeniti svačiju pozornost i u tome uživati. Vaša je zadaća naučiti malu Vagu kako se ne vrti svijet oko nje te da ponekad i druga djeca trebaju biti u središtu zabave, i da to nije razlog za frustraciju.

Ne vole konflikte

Vage su taktične i rođeni diplomate. Imaju nevjerojatnu sposobnost sagledavanja tuđih perspektiva, a pritom ostaju neutralne, ne zauzimaju ničiju stranu u sukobu. One bi najradije sve izmirile. Stoga, nemojte se čuditi ako vaše dijete od jaslićkih dana bude mirili svoje kolege jasličare kada se posvađau oko mede ili autića.

Estetika im je prioritet

Vaša Vaga ima osjećaj za lijepo, a to ćete primijetiti čim se bude bila u stanju sama odijevati. Jedan od razloga kašnjenja je i potreba da zadovolji u odijevanju svoje estetske standarde, koji su vrlo visoki.

djevojčice biraju haljinu
Shutterstock 

Biranje odjevnih kombinacija za svaku prigodu prepustite svome djetetu jer biste inače mogli imati problema s učestalim tantrumima jer ako nešto izbacuje Vagu iz takta, onda je to ono što ona smatra ružnim ili neprimjerenim.

Obožavaju glazbu

Vage su osjetljivije na glazbu od ostalih horoskopskih znakova i ona im može odrediti raspoloženje. Iskoristite to pa kada je vaše maleno tužno ili ljuto, kada se ne može umiriti, pustite mu glazbu koju voli i koja ga razveseljava. Kako bude odrastalo, velika je vjerojatnost da će poželjeti nešto svirati, budite pokraj svoje Vage da prepoznate želju i da je možete usmjeriti.

Nikad na ‘ti’ s vremenom

Za Vage je vrijeme relativan pojam, one ga baš uvijek imaju napretek. Ako kasne, to ih pretjerano ne uzrujava. Naoružajte se strpljenjem kada vaše dijete krene u školu jer ćete morati puno sati opravdati zbog njegova kašnjenja.

Ne vole samoću

Razlog zbog kojega su Vage društvene – ne vole i ne žele biti same. Zato će se u parkiću upoznati sa svakim djetetom u pješčaniku ili na toboganu. No baš zbog ove potrebe, morat ćete svome djetetu često objašnjavati zbog čega nije dobro da razgovara s nepoznatim ljudima i upozoriti ga na moguće opasnosti.

Komunikatori od malih nogu

Vage imaju potrebu verbalno izraziti svaku svoju misao. Brzo će progovoriti, a potom postati maestro u sklapanju rečenica i fraza. Pustite je da priča, nemojte svoju Vagicu ušutkavati jer tako u njoj gušite kreativnost i blokirate emotivni razvoj.