Dok je mlada mama Brooke hranila svog sinčića, primijetila je kako je odjednom prestao sisati, a kada je spustila pogled, imala je što vidjeti. Beba se umalo ugušila njezinom bradavicom koja joj je – otpala.

'Bradavica mi je pukla i on ju je imao u ustima', ispričala je mama u TikTok videu koji je postao viralan i koji je pogledalo više od 1,7 milijuna korisnika ove mreže.

@brookesobasic My rare experience, I was clueless about the possibility. #mamatok#learning#breastfed#nursing#pregnancy#mom#horrorstory#fypシ#storytime#iwishiknew#randomthings♬ Creepy and simple horror background music(1070744) - howlingindicator

Brooke je tada imala samo 15 godina i prošlo je tek dva tjedna nakon poroda. Do ovoga šokantnog trenutka bila je uvjerenja da joj dojenje odlično ide.

'Osjećala sam se stvarno super, beba je dobivala na težini, a onda sam primijetila da mi ne zahvaća dobro bradavicu', priča mama Brooke.

Primijetila je i da joj je bradavica promijenila boju – areola je bila gotovo crne boje, a vrh bradavice je pobijelio.
'Bio je to znak slabe cirkulacije krvi u bradavici', objasnila je Brooke. 'Ako nema protoka krvi kroz bradavicu, ona postaje mrtvo tkivo.'
Brooke je patila tada od vazospazma, odnosno stezanja krvnih žila i ograničenog protoka krvi u bradavice te nekroze bradavica.

Reagirala je instinktivno, a ispravno

'Isprala sam bradavicu vodom i ponovno je pričvrstila flasterom', prisjeća se Brooke. Kada je potražila medicinski savjet, medicinska sestra koja joj je objasnila da ako u bradavici ima još krvi i ako je još živo tkivo, da može zacijeliti.

Ostavila je flaster, a bradavica je nakon nekog vremena zacijelila.
'Nije savršena, ali je još uvijek tu', ispričala je Brooke.

Ovo joj je iskustvo s dojenjem bilo šokirajuće jer, iako je znala da dojenje može biti bolno i da bradavice mogu biti oštećene, nije imala pojma da joj može 'otpasti' bradavica.

No riječ je doista o vrlo rijetkoj poteškoći u dojenju koja se događa u mili-postocima.