Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAMA USPOREDILA POD MIKROSKOPOM SVOJE MLIJEKO I FORMULU: Iako je video nevjerojatan, naišao je na negativne reakcije

Autor Sanja Matasić

Mama je željela pokazati kako je majčino mlijeko 'živo' i puno aktivnih antitijela, ali je naišla na negativne komentare

 dojenje vs formula_.jpg Izvor: YouTube screenshot

Opće je poznato da je dojenje korisno i za mamu i za bebu. No postoje situacije u kojima mame ne mogu dojiti, što iz zdravstvenih razloga, što iz osobne odluke.

Mama jedne djevojčice Jansen Howard, vjerojatno nemajući nikakvih zlih namjera, napravila je eksperiment i pod mikroskop stavila majčino mlijeko pa potom mliječnu formulu kako bi pokazala zašto majčino mlijeko nazivaju još i tekućim zlatom.

Čula sam kako majčino mlijeko konstantno mijenja strukturu u odnosu na ono što je potrebno bebi. Kada je beba bolesna, mlijeko je puno antitijela koja brane organizam. Ovo tekuće zlato koje vidite, mi zovemo majčino mlijeko. Moj otac radi u laboratoriju i tamo smo pod mikroskop stavili jednu kap mojega mlijeka. Pogledajte ovo čudo uživo pred vama! Sve što je mojoj bebi potrebno u ovom trenutku. Zaista nevjerojatno’, objasnila je Jensen.

No video nije izazvao kod svih roditelja pozitivnu reakciju. Neki su se osjetii prozvanima i burno reagirali pa su komentari ispod videa bili i negativni.
‘Izgleda kao da guraš svoje mlijeko pod nos majkama koje ne mogu dojiti svoju djecu", napisala je jedna žena, dok je druga dodala:
‘Jesi li sad vrjednija zato što možeš dojiti?’

Jedna je mama pak napisala: 'Ne mogu sve mame dojiti. Ono što bi trebalo, poboljšati formule da budu što sličnije majčinome mlijeku.'

Razdoblje nakon poroda je teško i ponekad je dojenje veliki izazov. Dojenje je osobna odluka svake majke i mame se često bore s krivnjom ako ne uspiju dojiti svoju bebu. Na kraju, važno je da beba bude zadovoljna i da mama bude zadovoljna.

Možda će vas zanimati

Najnovije