Glumica Jessica Alba, majka troje djece, svoju je kćer Haven rodila 2011. godine, i to na čudesan način. Haven je tako među onim rijetkim bebama čije se rođenje viđa jednom u 80.000 slučajeva.

Jessica ju je rodila prirodnim putem, a djevojčica se rodila u vodenjaku. Ovakav je porod poznat pod nazivom porod sirene.

beba rođena u vodenjaku.jpg
Instagram Screenshot/dr.rodrigorosa 

Kada je Alba prije 11 godina rodila Haven, i ona i liječnici bili su iznenađeni. Naime, mnogi liječnici tijekom cijele svoje karijere nemaju prilike prisustvovati ovakvom porodu, pa je i liječniku koji je porodio Albu ovaj porod bio posebno iskustvo.

Jessica je u jednome intervjuu objasnila što se događalo dok je rađala: ‘Liječnik nikada ranije nije vidio ništa slično. Uhvatio je medicinsku sestru i rekao: 'Vidi ovo!' Bila sam usred kontrakcije, tiskala sam, a on mi je rekao da pričekam minutu i da ne tiskam’, prisjetila se Alba, a onda dodala:

‘Vodenjak je puknuo tek nakon što je moja kćer izašla. Bilo je to zaista nevjerojatno’.

Ona je otkrila i da ju je upravo ova situacija na porodu inspirirala za ime njezne kćeri jer je na svijet došla u 'sigurnom utočištu', što je značenje engleske riječi ‘haven’.

Haven je drugo Jessicino dijete, a glumica je 2008. rodila kćer Honor te 2017. sina Hayesa.