Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JELENA ĐOKOVIĆ O ODGOJU DJECE I ODNOSU S NOVAKOM: 'Iako imamo različite stavove, puno toga rješavamo razgovorom'

Autor Sanja Matasić

Jelena je velika podrška svome suprugu, ali kad je odgoj u pitanju, njezina je riječ posljednja

 đokovići.jpg Izvor: Instagram

Jelena i slavni tenisač Novak Đoković u svijetu poznatih zauzimaju status jednog od najskladnijih parova - u braku su od 2014. godine, a roditelji su dvoje djece 8-godišnjeg Stefana i 5-godišnje Tare.

Iako je Jelena velika podrška svome suprugu, njih se dvoje često ne slažu kad je odgoj djece u pitanju. Nedavno je supruga slavnoga tenisača gostovala u jutarnjem program srpske televizije RTS I otvoreno progovorila o temi roditeljstva te svojim i Novakovim odgojnim stavovima.

‘Novak i ja smo dosta slični, ali kad je odgoj djece u pitanju, razlikujemo se po mnogim stavovima. No mnoga neslaganja rješavamo razgovorom. Vjerujem da nam je mnogo lakše jer počinjemo od istih vrijednosti, i zahvalna sam na tome. Počeli smo hodati kao klinci i zajedno smo rasli, pa smo se usporedno i formirali, što nam je sada olakšalo roditeljstvo’, započela je Jelena, i potom objasnila u kojim se točkama odgoja razlikuju.

Imamo različite poglede na mnoge stvari i često se sukobljavamo. U nekim razdobljima našeg odnosa ja sam više vremena provodila s djecom, dok se on bavio svojim poslom, pa sam tada željela sve kontrolirati i da moja riječ uvijek bude zadnja. Tu mi Novak pomaže da se korigiram, i to sve više i više’, rekla je Jelena.

Jelena je svjesna toga da su roditelji djeci primjer i da najviše uče iz njihova ponašanja, pa, kako kaže, trudi se da ne radi ono što ne bi željela da sutra rade njezina djeca.

‘Znam samo da prvo moram sebe dovesti u red pa tek tada mogu nešto prigovoriti ili savjetovati svoju djecu. Ako djeci govorim što ne bi trebali činiti, tada ni ja to ne bih trebala raditi jer naša djela govore više od riječi. Kada sam djeci objašnjavala o utjecaju tehnologije na njihov razvoj, dovela sam se do točke kada sam palila televiziju samo kad Novak igra tenis’, objasnila je supruga poznatog tenisača.

Inače, Jelena često u javnosti govori o temama vezanim uz roditeljstvo, a na jednome panelu prošle godine osvrnula se i na temu fizičkog kažnjavanja djece.

'Moja djeca su prva generacija djece koja nikada nisu bila pretučena. Ja sam dobivala batine od svojih roditelja, moja majka prije mene, otac, moji baka i djed, Novakovi također. Stefan i Tara su prva generacija i verujem da će to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem zaista promijeniti svijet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u mijenjanju povijesti i budućnosti', objasnila je tada Jelena.

Možda će vas zanimati

Najnovije