Zvijezda jednog od najromantičnijih filmova ikad snimljenih, Titanica, Kate Winslet, majka je troje djece, 20-godišnje Mie, 19-godišnjega Joea i 9-godišnjega Beara. Glumica je svako dijete rodila u drugome braku, kćer u braku s Jimom Threapletonom, starijeg sina sa Samom Mendesom, a mlađeg sina sa sadašnjim suprugom Edwardom Abelom Smithom.

Glumica svoj osobni život uglavnom drži podalje od svjetla reflektora, a rijetki su intervjui u kojima govori o roditeljstvu i svojoj djeci. Baš nikada ne objavljuje njihove fotografije na društvenim mrežama, a iako je 20-godišnja kći ušla također u svijet filma, niti ona nema svoje društvene mreže.

Za razliku od mnogih celebrity mama, Kate nema niti dadilja niti vozače, a sama se brine o kućanstvu i priprema svojoj djeci obroke.

'Bila bih tako nesretna da imam zaposlenike koji obavljaju moje majčinske dužnosti, ne bih se više osjećala kao da sam to ja', izjavila je u intervjuu 2017. za Harper's Bazaar. 'Samo zato što sam u poziciji da mogu imati takve usluge, to ne znači da moram. To jednostavno ne bi bilo dobro za moju obitelj – znam da bi moja djeca to mrzila. Želim da se, kada odrastu, mogu sjetiti moje pileće juhe i užina koje sam im pripremala za školu i da sam ja bila prisutna na njihovim školskim natjecanjima.'

kate winslet.jpg
Profimedia 

Najveći joj je izazov kao glumici bio njezin tjelesni izgled jer, kako sama kaže, uvijek se doživljavala kao djevojku koja nije po holivudskim standardima, odnosno smatrala se ‘predebelom’.

Nakon što je dobila ulogu u Titanicu, Kate je nastavila glumiti u brojnim nezavisnim filmovima, odlučivši se držati podalje od holivudske filmske produkcije.

'Iskreno, bojala sam se Hollywooda. Veliko, zastrašujuće mjesto, gdje je svatko morao biti mršav i izgledati na određeni način', izjavila je u jednome intervjuu Kate.

I baš, prema njezinim riječima, majčinstvo joj je pomoglo promijeniti stav prema showbusinessu, kao majka je naučila prihvatiti i voljeti svoje tijelo te se napokon prestala opterećivati činjenicom da je drukčija od većine ženskih filmski zvijezda.

'Svoj uspjeh u Titanicu pripisala sam pukoj sreći. No kad sam sa 25 godina postala majka, počela sam se gledati na posve drukčiji način', priznala je Kate.

Dvije godine nakon Mijina rođenja angažirana je na filmu Eternal Sunshine of the Spotless Mind. ‘Vjerujem da je to bila velika prekretnica u mojoj karijeri, jer su od tada ljudi odjednom rekli: 'Oh, ona to može?! A, zapravo, ja sam promijenila svoj stav o sebi.'