Sheila O‘Leary iz Cape Corala, majka četvero djece, veganka koja je svoju djecu držala na veganskoj prehrani, osuđena je na doživotni zatvor zbog ubojstva svog 18-mjesečnoga sina, izvještava NBC News.

Naime, 38-godišnjakinja je osuđena po šest točaka optužnice - ubojstvo prvog stupnja, teško zlostavljanje djeteta, teško ubojstvo iz nehaja, zlostavljanje djeteta i dvije točke optužnice za zanemarivanje djeteta.

Dječak Ezra O. Leary je, prema rezultatima obdukcije, umro od pothranjenosti, a u priopćenju je objašnjeno da mu ni težina ni visina nisu bili u skladu s njegovom dobi od 18 mjeseci. U trenutku težio samo osam kilograma te je bio veličine bebe od sedam mjeseci.
Ryan Patrick O‘Leary, njezin suprug i otac djeteta, još je u zatvoru gdje čeka suđenje pod istim optužbama. Istražitelji su utvrdili da se obitelj hrani samo sirovim voćem i povrćem, a maleni Ezra je još konzumirao i majčino mlijeko.

Osim pokojnog Ezre, Sheila i Ryan imali su još dvoje djece u dobi od 3 i 5 godina, za koje se također utvrdilo da su neuhranjena. Nakon što je i za najstarije Sheilino dijete utvrđeno da je i ono neuhranjeno, vraćeno je svome biološkom ocu u Virginiju.