Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAD VAM ZATREBA ODMOR: Kome možete povjeriti svoje dijete s teškoćama u razvoju na čuvanje?

Autor Jelena Pervan

Pronađite nekoga s kim će djetetu biti ugodno i tko će se potruditi razumjeti njegove potrebe.

 djevojčica sa sindromom Down.jpg Izvor: Shutterstock

Pronaći dobru osobu za povremeno ili redovno čuvanje djeteta nije lagan zadatak, a izbor se još više sužava ako tražite nekoga za čuvanje dvoje ili više djece te za čuvanje djeteta s teškoćama u razvoju. Tko bi mogao biti najbolji izbor za čuvanje vašeg djeteta kad vam zatreba pauza?

Član obitelji

Oni članovi obitelji s kojima imate blizak odnos vjerojatno dobro poznaju vaše dijete i upoznati su s njegovim potrebama. Za početak je možda najlakše dijete povjeriti na čuvanje nekom članu obitelji, ako će biti voljni uskočiti vam u pomoć.

Blizak prijatelj

Bliski su nam prijatelji ponekad bliži i od obitelji, a budući da su i oni dobro upoznati s vašom situacijom, sigurno će dati šansu i vidjeti kako funkcioniraju nasamo s djetetom.

 Dječak s teškoćama.jpg Izvor: Shutterstock

Student edukacijske rehabilitacije

Ako ne želite gnjaviti prijatelje ili članove obitelji, osobu za čuvanje najčešće ćete pronaći među studentima. Djecu najčešće čuvaju studenti učiteljskih fakulteta i predškolske edukacije no ovakav bi angažman sigurno bio koristan studentu edukacijske rehabilitacije ili logopedije kao studentski posao s elementima prakse.

Djetetov učitelj

Ako vaše dijete ide u školu ili u vrtić, možda njegovi učitelji ili odgajatelji dodatno čuvaju djecu van radnog vremena. Budući da ih dijete poznaje, a i oni poznaju dijete te redovno rade s njim, ova bi kombinacija mogla biti pun pogodak.

Možda će vas zanimati

Najnovije