Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKVI SU MALI RAKOVI? Plaču češće i glasnije od ostale djece, a ako ih želite oraspoložiti, samo im napunite kadu vodom

Autor Sanja Matasić

U nastavku doznajte kakve osobine imaju djeca rođena u znaku Raka, odnosno u razdoblju od 22. lipnja do 23. srpnja.

 djevojčica pokraj vode Izvor: Shutterstock

Ako je vaše zlato rođeno u razdoblju od 22. lipnja do 23. srpnja, onda ste sretni roditelji malenoga Raka koji će vas ponekad izluđivati svojim naglim promjenama raspoloženja i pretjeranom osjetljivošću, što ne iznenađuje jer je vladajući planet ovoga znaka Mjesec. No koje su još osobine kojima vas mali Rakovi mogu iznenaditi?

Plačljive i zahtjevne bebe

Kao novorođenče, dijete rođeno u znaku Raka malo će češće i glasnije plakati nego djeca rođena u drugim znakovima, ali te slatke suzice kasnije će ga pretvoriti u osjećajnu i empatičnu osobu.

Obožavaju ljetne radosti

Kao što je u njegovoj prirodi, budući da je riječ o vodenome znaku, mališani Rakovi obožavaju igre u vodi, a ljeto im je omiljeno godišnje doba. Maleni Rak zadovoljit će se i brćkanjem u kadi pa evo rješenja za faze tužnih raspoloženja.

Mama, najdraža osoba

Rakovi su jako povezani s obitelji, ali jedna je osoba važnija od ostalih u njihovu životu, a to je mama. Izvan kruga obitelji Rakovi nisu baš ‘laki’ na sklapanje novih prijateljstava, a odnosi koje ostvaruju su duboki i intenzivni.

Nisu izbirljivi kad je hrana u pitanju

S malim Rakovima nema problema kad je hranjenje u pitanju, ali postoji drugi rizik. Naime, oni često upadaju u zamku krivih prehrambenih navika i postaju emotivni jedači. Treba ih pripaziti i kontrolirati kada osjetite da su nervozni ili anksiozni jer ih takvi osjećaji mogu potaknuti na konzumiranje pretjeranih količina hrane ili nezdrav izbor na jelovniku.

Izražena tvrdoglavost

Kada mali Rak nešto odluči, više nema povratka. Ovi su klinci vrlo intuitivni, sve primjećuju i pamte. Često ne rješavaju svoje frustracije otprve, nego zbog njih postaju loše raspoloženi i nervozni.

Osjećajne dušice

Rakovi su ranjivi, osjetljivi, osjećajni i imaju potrebu osjećati se zaštićeno. Potrebno je potaknuti ove mališane na istraživanje i sklapanje novih odnosa. Umjesto kritiziranja, Rakovi trebaju nježno usmjeravanje i podršku. Također, žude za odobravanjem i ne vole ismijavanje i negativnosti, stoga ako mu želite nešto prigovoriti, budite oprezni i nježni.

Možda će vas zanimati

Najnovije