Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAMA OBJASNILA ZAŠTO NE ŽELI DIJELITI KREVET S DJECOM: 'Sastavni dio majčinstva je postavljanje zdravih granica'

Autor Jelena Pervan

Zajedničko spavanje nije za svaku obitelj i to je u redu.

 Kad roditelji spavaju odvojeno Izvor: Shutterstock

Jedna je mama javno podijelila kako ne želi dijeliti krevet sa svojom djecom, iako većina njenih prijateljica spava s djecom i uživa u tome. Smatra kako je važno da djeci pokažemo kako njihove želje ne mogu uvijek biti važnije od nečijih potreba. Tako im dajemo vrijednu lekciju da se nekoga može voljeti svim srcem, a pritom poštovati sebe i svoje granice.

Njezinom suprugu djeca u krevetu ne smetaju

Kad se njezin stariji sin rodio, od prvog je dana spavao u svom krevetiću, a isto je bilo i s mlađim sinom. Kad su se kao bebe, budili usred noći, grlila ih je i zatim ponovno vratila u krevetić, za Motherly piše mama Christine Organ.

Svjesna je da je za neke obitelji zajedničko spavanje jedina opcija da se svi noću naspavaju. Kaže kako je nekima to prilika za zbližavanje s djecom, ali za nju nije. Tvrdi kako je dio njenog majčinskog iskustva poštivanje vlastitih granica, a za nju je to spavanje bez djece.

Njezinom suprugu djeca u krevetu ne smetaju. Prisjeća se kako su, dok su bili mlađi, spavali s njim u krevetu kad god bi ona odlazila na put. Kad bi njezin suprug bio odsutan, ona je i dalje spavala sama jer joj je to trebalo.

 Mama uspavljuje bebu Izvor: Shutterstock

Uspješno se nosi s majčinskom krivnjom

Christine je svjesna kako mnogi takav čin smatraju sebičnim, ali ona ga naziva postavljanjem zdravih granica. Znala je da joj je kvalitetan san potreban kako bi mogla biti angažirana majka ostatak dana. Posebice joj je to trebalo u prvim mjesecima majčinstva kada je, nakon cjelodnevnog maženja, trebala odmor od dodira.

Ponekad se i sama pitala je li zbog toga loša i je li čudno što nikada nije spavala sa svojom djecom, pogotovo kad bi slušala druge majke koje su u tome uživale. Ubrzo je shvatila da je napada poznata majčinska krivnja i odlučila je prihvatiti i ustrajati u svojoj odluci.
Smatra da je za majke iznimno važno poznavati svoje granice jer im one pomažu da budu bolje mame.

Možda će vas zanimati

Najnovije