Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO PROSLAVITI DJETETOV PRVI ROĐENDAN UZ ŠTO MANJE STRESA? Smanjite očekivanja i pametno se pripremite

Autor Jelena Pervan

Proslava prvog rođendana ne treba biti instagramična da bi bila dobra.

 Prvi djetetov rođendan.jpg Izvor: Shuterstock

Društvene su mreže prepune nerealnih fotografija s proslava dječjih rođendana koje više nalikuju na vjenčanja nego na dječje zabave. Prvi djetetov rođendan roditeljima predstavlja kraj jedne ere i vesele se njegovoj proslavi. Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći minimalizirati stres i organizirati proslavu koju ćete pamtiti s radošću.

Smanjite listu gostiju

Velika proslava prvog rođendana može zvučati kao genijalna ideja, ali možda je takvu proslavu bolje ostaviti za neki veći rođendan. Prvi rođendan možete proslaviti s obitelji i najbližim prijateljima te osigurati mirniju atmosferu za slučaj da beba ne bude od volje.

Pazite na vrijeme spavanja

Ponekad vrijeme koje se odraslima čini idealno za druženje, bebama nije najdraže. Ako na proslavu planirate pozvati drugu djecu i bebe, nemoguće je uskladiti svačije vrijeme za spavanje, ali djeci će uglavnom jutarnji termini bolje odgovarati od večernjih.
Ako se ipak odlučite za kasniju varijantu, rođendan neka ne traje dulje od dva sata jer će previše podražaja možda uznemiriti umornog slavljenika.

 shutterstock_85975285.jpg Izvor: Shutterstock

Pričekajte pravi trenutak za proslavu

Vjerojatno je da se u vrijeme djetetova prvog rođendana vraćate na posao nakon roditeljskog dopusta što je samo po sebi stresno. Vaše dijete uči se funkcionirati bez vas u određenom dijelu dana, stvara nove rutine i cijeloj je obitelji potrebno neko vrijeme da se privikne na to. Proslavu rođendana planirajte za vrijeme kad ćete već ući u novu rutinu i biti opušteniji.

Fotografirajte se na početku proslave

Roditelji često čekaju tortu kako bi se fotografirali, a neka djeca burno reagiraju na pjevanje, puhanje svjećica pa su rođendanske fotografije često uplakane. Čim vam prvi gosti stignu, zamolite ih da vas fotografiraju s djetetom dok je kuća još dekorirana i dok dijete ima strpljenja.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Najpopularnije