Ponekad se ljudima čini da je odlazak na porodiljni zapravo svojevrsni godišnji odmor. Ne radite, uživate, organizirate vrijeme, mazite se i volite sa svojom bebom. Međutim, u stvarnosti to ne izgleda tako.

Majka AnnaWhitehouse htjela je svima objasniti da porodiljni dopust nije nimalo poput godišnjeg odmora, pa je za Linktin ispričala kako to izgleda iz njezine perspektive.

"Porodiljni dopust nije godišnji odmor. Nije lijep odmor ili godišnji odmor", rekla je majka Ana na početku svoje objave.

"To je koktel razmišljanja, iščekivanja, preživljavanja. Vraćaš se u prvobitno stanje i krećeš se među mliječnim kanalima, ožiljcima, šavovima, krvavom posteljinom", rekla je okrutno i iskreno.

"Potreban si tada, potreban si svake sekunde ako ne fizički onda psihički. To je posao. Bez bolovanja, nema dodatnih plaća. To je najpovlašteniji položaj na svijetu, ali moraš uložiti svaki dio sebe. To je najčišća sreća".

"Život je u svom najsvjetlijem, najružnijem, najljepšem obliku. On druge stavlja iznad vaše gladi, iscrpljenosti, iznad vaših potreba. Stvara sljedeću generaciju", zaključila je u svom tekstu.

Većina mama će potvrditi njezine riječi, jer samo one, odnosno i tate koji odu na porodiljni, znaju koliko je potrebno vremena, energije i truda. Da, ljubav prema bebi je neizmjerna, ali zahtijeva puno energije.