Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVOPEČENI RODITELJI GUGLAJU ŠEST PUTA DNEVNO: Najviše ih zanima njega beba i navike spavanja

Autor Jelena Pervan

Ako imate malo dijete i barem jednom dnevno guglate neki djetetov simptom, ponašanje ili tražite preporuku za neki proizvod, niste jedini.

 shutterstock_1765138436.jpg Izvor: Shutterstock

Istraživanje provedeno na 2000 roditelja koji imaju djecu mlađu od dvije godine, a rezultati govore da novopečeni roditelji u prosjeku šest puta dnevno guglaju informacije o bebi. U prvoj djetetovoj godini Google roditeljima odgovori na 2000 pitanja, prenosi Romper

Bebe su roditeljima ponekad misterij

Istraživanje je proveo OnePoll za tvrtku CeraVe te otkrio da 43% roditelja traži savjet za njegu pelenskog osipa i sličnih kožnih stanja, 40% roditelja traži informacije o hranjenju svoje bebe dok njih 38% istražuje zašto bebe plaču. Zašto bebe ne spavaju zanima 37% roditelja.

Bebe su roditeljima cijeli svijet no mnogi se slažu da su ponekad pravi misterij. Njih 38% priznaje da su bili iznenađeni koliko su zapravo malo znali o bebi u prvoj godini njena života. 

Traže pomoć i od svojih roditelja i od stručnjaka

Roditeljska nesigurnost i strah u prvoj djetetovoj godini može biti velika pa je čak 71% ispitanika potvrdilo da se oslanja na stručnjake kad je u pitanju razvoj njihove bebe.

Roditelji su, u prosjeku, 56 puta u godini svoje roditelje tražili savjet, a 67 puta su zvali stručnjake. Proveli su u prosjeku 1600 sati držeći svoju bebu, a imali su otprilike 77 neprospavanih noći.
Iako prva godina roditeljstva može biti izazovna, dvije trećine ispitanika smatra da je roditeljstvo njihovo najveće životno postignuće.

Možda će vas zanimati

Najnovije