Kada dolazi beba, roditelji se najduže premišljaju oko imena. I, naravno, svaka je ideja dobrodošla. Ako očekujete djevojčicu, zašto joj ne biste život obilježili lijepim, kraljevskim imenom? Donosimo vam 10 najljepših ženskih koja vas podsjećaju na poznate kraljevske obitelji, a njihova značenja mogu biti ključna za konačni izbor.

1. Dijana
Ime Dijana potiče iz rimske mitologije. Dijana je staroitalska boginja svjetla, mjeseca i života koju su Rimljani izjednačili s grčkom boginjom Artemidom. Ono nas takođe asocira i na princezu Dianu, koja je mnogima ostala u prelijepom sjećanju.

2. Elizabeta
Elizabeta je vrlo staro, biblijsko ime, koje svoje verzije ima po cijelome svijetu. Hebrejskog je porijekla, a jedno od njegovih značenja je "Bog je sreća".

3. Viktorija
Viktorija je ime snažnog značenja koje dolazi od latinske riječi za pobjedu. U starorimskoj mitologiji Viktorija je bila boginja pobjede.

4. Helena
Helena je ime koje potječe iz Grčke, a znači 'sjaj' i 'blistavost'. Njegovo je značenje 'ona koja zrači', a iz imena Helena nastalo je ime Jelena.

5. Katarina
Više je teorija o značenju ovog imena grčkog porijekla. Jedna smatra da ime dolazi od grčkog imena Haikaterine ili Hekaterine, a vjerojatno je povezana s Hakatom (Hekate – boginjom svijeta mrtvih). Latinski oblik imena Catharina, a ono po tradiciji dolazi od grčkoga ženskog pridjeva καθαρά (katharà), što znači 'čista, iskrena, neposredna'.

6. Leonora
Leonora je još jedno ime nastalo od grčkog imena Helena, a dolazi od riječi helios, što znači 'sunce, sunčeva svjetlost, sunčev zrak'.

7. Anastasija
Ime Anastasija ima grčko porijeklo, a znači 'ona koja je uskrsnula'.

8. Jelena
Kako smo već spomenuli, ime Jelena izvedenica je imena Helena, grčkog je porijekla i znači 'ona koja zrači svjetlošću'.

9. Kristina
Rijač je o latinskom imenu koje je izvedeno od grčke reči Christós, što znači 'kršćanin', 'kršten', 'koji veruje u Boga', a ima i druga tumačenja vezanih uz kršćanstvo.

10. Teodora
Teodora dolazi iz grčkog jezika, a znači 'poklon', odnosno 'božji dar'. Skraćeni oblik ovog imena je Dora.