Odnos oca i kćeri uvijek je poseban, i divno ih je gledati kako jedno drugo podržavaju, zabavljaju i uče jedno od drugoga.

Zbog toga je važno da očevi znaju što i kako reći kćerima kako bi njihov odnos bio još kvalitetniji. Evo što svaka kćer želi čuti od svoga tate.   

Uvijek si predivna

Važno je svojoj kćeri svakodnevno davati komplimente. Reći joj da je lijepa, bez obzira na odjeću i šminku, jedna je od najvažnijih stvari koje će pomoći djevojčicama i djevojkama da izgrade samopouzdanje i gledaju dalje od stereotipnih standarda ljepote koje postavlja društvo.

Ljutnja je prirodna i slobodno je izrazi

Ljutnju mnogi povezuju s negativnim emocijama, posebno kad su žene u pitanju. Mnogi smatraju da žena treba biti 'dama' i da izražavanje ljutnje nije ženstveno. Međutim, važno je normalizirati izražavanje intenzivnih emocija, uključujući ljutnju.

Pomozi mi!

Možda je smiješno tražiti pomoć od djeteta, ali tako ćete mu pomoći da osnaži samo sebe. Važno je da, nakon što dijete zamolite za savjet, i poslušate ga kako biste mu dali do znanja da njegove riječi imaju snagu.

tata i kći
Shutterstock 

Podržavam i cijenim žene

Vjerovati u svoju kćer nije dovoljno. Jednako je važno pokazati da vjerujete u žene i podržavate ih. Vaše mišljenje o ravnopravnosti spolova, jednakim pravima i ženskoj snazi uvelike će utjecati na vaše žensko dijete i usaditi mu ista uvjerenja.

Izgled nije ono što te određuje

Iako mnogi od nas govore da izgled nije važan, to je daleko od stvarnosti. Među tinejdžerima i mladima izgled igra važnu ulogu u određivanju načina na koji se tretira pojedinac. Ako svojoj kćeri kažete da je više od svog izgleda, potaknut ćete je da razvija pozitivnu sliku o sebi.