Iako je bebina glava veličine srednje dinje, bez problema bi trebala proći kroz porođajni kanal i izaći iz mame. No nije baš uvijek tako. I najčešće se događa da ako je majka iznimno sitne građe, a otac iznimno visok (s takvom genetikom i u svoga oca i djeda), a beba velika na tatu, da sitna mama ima težak porod i ne može istisnuti dijete, nego porod završava carskim rezom.

Amerikanka Sharmin podijelila je TikTok video u kojem izjavljuje kako je uvjerena da je upravo velika razlika u visini između nje i supruga kumovala prijelomu trtične kosi koji ju je zadesio dok je rađala njihova sina.

@sharminbrunelll Yeah he was massive #birthstory#relatable#momtok#teenpregnancy♬ original sound - Quagotjuicee

'Moja visina od 155 cm izgledala je tako slatko u odnosu na 183 cm visine moga supruga', napisala je u objavi. Potom je dodala da je slomila trtičnu kost dok je rađala njihova velikog sina.

@sharminbrunelll Reply to @anitajane00 yeah he was massive #birthstory#momtok#teenpregnancy#relatable#postpartumjourney♬ I WANNA RIDE -

Njezin sin, o čijem je porodu govorila, danas je dvogodišnjak, i još je uvijek znatno veći od svojih vršnjaka. 'Ima samo dvije godine, ali nosi odjeću za petogodišnjaka', objasnila je mama.

Prema mišljenju stručnjaka, žene s uskom zdjelicom doista jesu u opasnosti od prijeloma zdjeličnih kostiju ako 'nose' jako velike bebe. Još neki uzroci prijeloma tijekom poroda su povećana lumbalna lordoza, brzi vaginalni porod i osteoporoza.