Prema horoskopu, svaki znak ima svoje prednosti i slabosti, ali neki su znakovi više predodređeni za majčinstvo od drugih.

Donosimo vam popis od najboljih do najkompliciranijih mama. Naravno, to su opće karakteristike, a svaka osoba je jedinstvena, pa te činjenice ne morate uzimati zdravo za gotovo.

1. Riba

Ribe će svojoj djeci usaditi ljubav prema umjetnosti i potaknuti ih na kreativnost. Djeca će joj biti osjetljiva i maštovita, a ona će naučiti pokazivati ​​dobrotu i suosjećanje prema drugim ljudima.

Majka Riba će svoju djecu učiti ljubavi, osjećaju ponosa i pravde te pomaganju drugim ljudima, ali i neovisnosti. Ova majka možda ne zna kako svoju djecu naučiti kako snove pretvoriti u stvarnost, ali će ih podržati na njihovom putu prema ostvarenju svojih ciljeva.

2. Ovan

Mama Ovan drži se strogog rasporeda koji imaju njena djeca; satovi klavira, sport, društvena događanja i obiteljske obveze. U međuvremenu, mama ima vrlo bogat raspored. Želi da njena djeca razviju avanturistički duh, ali i da se ne srame isprobavati nove stvari.

Potiče ih da se suoče s izazovima i bore za ono u što vjeruju. Ponekad su oprezni, ali će gotovo uvijek požaliti. Ova mama će ponekad jako gurati svoju djecu, ali treba naučiti slušati svoju djecu, odnosno znati što djeca žele ili ne žele raditi.

3.  Bik

Mama ima nevjerojatno strpljenje u ovom znaku – toliko da vam se ponekad čini da je svetac. Realna je i čvrsto stoji na zemlji. Ova mama zna biti vrlo tvrdoglava što može biti veliki problem kada djeca dođu u tinejdžerskim godinama.

Ako ste slučajno prisustvovali raspravi između nje i djece u tinejdžerskim godinama, znate kako je to. Djecu će naučiti poštovanju ljepote i prirode. Budući da je možda sklona pretjeranom hedonizmu i trošenju novca na odjeću i hranu, mora se pobrinuti da njezina djeca ipak nešto nauče o novčanoj vrijednosti.

Horoskop otkriva kakva ste majka
Shutterstock 

4. Blizanci

Majka Blizanci sa svojom djecom može razgovarati o bilo čemu - vrlo često vrlo rano progovori o seksu. Pred njima nema tajni, a djeca imaju razvijene komunikacijske vještine i vrlo su svjesna svega što se događa u svijetu oko njih.

Jedna od stvari koja ovu mamu čini jedinstvenom je njena sposobnost da razumije svoju djecu bez obzira na njihov spol ili dob. Za djecu će organizirati najbolje zabave i najluđe igre.

5. Jarac

Ova majka će se boriti za svoju djecu do smrti. Potpuno je odana i uvijek će biti s njima. Neće oklijevati jer majčinstvo shvaća vrlo ozbiljno. Svojoj djeci želi usaditi radne navike te ih naučiti disciplini i usredotočenosti.

Možete biti sigurni da njezina djeca dobivaju džeparac, te da zarađuju radeći kućanske poslove i brinući se o mlađoj braći i sestrama. Ponekad ih treba podsjetiti da odvoje vrijeme za sebe, a ne da svaki slobodan trenutak posvete obitelji.

6. Vaga

Vaga je odlična mama jer je vrlo uravnotežena i mirna. Potiče sklad u kući i kada dođe do nesporazuma među djecom, može vidjeti svačiju perspektivu i pomoći u pronalaženju rješenja.

Mama Vaga ne voli kad mora vježbati disciplinu i radije bi bila prijateljica nego roditelj, ali obično čeka da djeca odrastu. Najvažnije joj je naučiti djecu da dijele, suosjećaju i budu dobri prijatelji.

7. Rak

Mama Račica njeguje i štiti. Zapravo, njezina djeca znaju da su istinski voljena i zbrinuta. Uvijek je tu da sasluša i pomogne im da se osjećaju bolje. Želi da njezin dom bude mjesto ljubavi i udobnosti i da njena djeca sve dijele s njom.

Kada ništa ne može učiniti, ispeći će svoje omiljene kolače ili grickalice kako bi se osjećali obožavano. Također je sjajna u razvoju dječje kreativnosti i ne srami se kada je u pitanju dijeljenje dječjeg genija sa svijetom.

8. Strijelac

Žena u ovom znaku ima veliko srce i želi s djetetom podijeliti cijeli svoj svijet. Vrlo je vjerojatno da će s njima početi putovati već u ranoj dobi. Kod djece će razviti želju za znanjem i snažan osjećaj samostalnosti, kao i čudan smisao za humor.

Zabavna je mama i zna da je djetinjstvo kratko, pa želi da njena djeca uživaju u svakom trenutku. Znaju biti vrlo impulzivni – u jednom trenutku nekamo putuju, a u drugom požele cijeli dan provesti na plaži. Možda ona nema toliko pravila kao druge mame jer želi da njezina djeca razvijaju vlastite sposobnosti, a ne da je kopiraju.

9. Djevica

Što god da je pokvareno, Majka Djevica će učiniti sve da to popravi, bilo da je igračka ili slomljeno srce. Ima velika očekivanja kada su u pitanju njezina djeca i zna biti vrlo kritična, ali ih duboko voli čak i kada je razočaraju. Ona je kraljica multitaskinga u roditeljstvu, a kuća će joj biti vrlo čista i u savršenom redu. Svoju djecu želi disciplinirati i naučiti ih da ne odustaju od stvari koje im se čine teškim.

Djevica ima perfekcionističke sklonosti i može biti previše "teška" u odgoju djece ako nije oprezna.

10. Škorpion

Mama se razvila u ovom znaku intuiciju i često zna što se događa s njezinim djetetom i prije nego što je svjesno što radi. Oni su odani, pošteni i ponašaju se zaštitnički sve dok joj djeca govore istinu.

Pazite da ni na koji način ne vrijeđate njezinu djecu ili im na bilo koji način stvarate problem jer će se ona više boriti za njih nego za sebe. Potrebe obitelji stavit će iznad sebe i strastveno će je braniti kad god osjeti opasnost.

11. Vodenjak

Za ovu mamu je važno da bude iskrena prema sebi. Možda će odlučiti poslati djecu u školu kod kuće, ali će im omogućiti i nekoliko sati vani. Djecu će učiti da je važno pomagati drugima, ali će i njezina djeca biti svjesna globalnog zatopljenja. Majka u ovom znaku potaknut će maštu djece, ali će im i omogućiti eksperimentiranje.

Međutim, neće imati strpljenja i razumijevanja za izljeve bijesa ili bilo kakve emocionalne izljeve. Možda je treba podsjetiti da je djeci važno pokazati koliko ih voli i da ih u to treba uvjeriti.

12. Lav

Mama Lavica je najdjetinjastija od svih likova. Uživa u igri s djecom i izdašnim darovima. Zna biti i vrlo samouvjerena, ali i staviti se pred djecu. Priređuje li ovu skupu zabavu zato što je njezin sin to tražio ili samo želi impresionirati druge mame?

Ona duboko voli svoju djecu, ali može imati narcisoidne sklonosti jer o svojoj djeci razmišlja kao o produžetku sebe.